Noi dovezi in privinta sirenelor. Exista sau nu? (Video)

Joi, 30 Mai 2013, ora 08:46
43404 citiri
Noi dovezi in privinta sirenelor. Exista sau nu? (Video)
Foto: Damemagazine

Postul Animal Planet a incercat sa desluseasca unul dintre cele mai incitante mistere marine anul trecut, cand a difuzat documentarul "Sirenele: Corpul descoperit".

Prin intermediul acestuia s-a indus ideea ca sirenele, creaturi mitologice jumatate femei - jumatate pesti, sunt cat se poate de reale, in adancul oceanului vietuind cea mai speciala rasa de fiinte acvatice.

Interesul public fata de subiectul documentarului din 2012 a determinat reprezentantii NOOA (Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica) sa intervina, in acel moment, cu o declaratie lamuritoare, care neaga existenta sirenelor.

Subiectul a fost readus din nou pe ecran zilele trecute, un material video realizat de biologul Paul Robertson in Marea Groenlandei sustinand teoria existentei umanoizilor acvatici.

Desi reprezinta o fictiune bazata pe o teorie stiintifica, dupa cum insusi realizatorul a recunoscut, programul a fost promovat ca prezentand fapte autentice si a generat un val de intrebari si curiozitati pe retelele sociale, arata Inquisitr.

"Sirenele: Noi dovezi" s-a dorit a fi o continuare a materialului din anul 2012, dr. Robertson declarand ca a optat special pentru forma de documentar, intrucat si-a dorit ca programul sa fie credibil.

"Am vrut sa-i dau povestii un aer de posibilitate autentica, pornind de la aspecte stiintifice legate de teroria evolutiei si exemple concrete, precum cele ale animalelor care au facut tranzitia de la uscat catre mare, similar sirenelor. Cred ca povestea functioneaza pentru ca este usor sa se creada in evolutia sirenelor; cred ca functioneza tocmai pentru ca puteti crede ca sunt reale! Si personal, nu consider ca exista o poveste mai atragatoare decat o legenda care poate fi crezuta", a declarat biologul Paul Roberstson.

Pana in prezent, Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica nu a emis niciun punct de vedere, insa explicatia producatorilor, contrar modului de promovare a documentarului prin care s-a sugerat ideea de autenticitate, este cat se poate de lamuritoare: sirenele raman la stadiul de legenda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#existenta sirene, #dovezi existenta sirene, #documentar Animal Planet sirene, #legende sirene , #specie