Un istoric rus a descifrat mecanismul autodistrugerii lui Putin. Președintele a luat decizia de a muta un colos

Vineri, 09 Septembrie 2022, ora 04:11
8995 citiri
Un istoric rus a descifrat mecanismul autodistrugerii lui Putin. Președintele a luat decizia de a muta un colos
Un poster antirăzboi a apărut în februarie în Statele Unite FOTO: RFERL

Istoricul rus, Alexander Etkind, născut la Sankt Petersburg și care trăiește în exil la Viena, a descifrat mecanismele de autodistrugere ale lui Vladimir Putin din războiul din Ucraina. Președintele rus ”a vrut să mute un colos, Rusia, dar acum acest aisberg plutește și se topește pe parcurs”, ca urmare ”a unui fetiș al său privind Ucraina, legat de revanșism”.

Etking, în interviul său acordat Radio Europa Liberă, pune eșecul Rusiei pe seama conducerii lui Putin, care a respins modernitatea țării sale, poate și datorită faptului că el este foarte sărac din punct de vedere intelectual comparativ cu Troțki, care i-a citit pe Marx, Nietzsche și Freud, lucru pe care președintele rus nu l-a făcut.

Istoricul rus crede că invadarea țării vecine de către Putin a fost un de fel de fetiș pentru el. ”Adevăratul fetiș (pentru Putin) este Ucraina și este legat de revanșism. Vorbim despre o nouă cucerire, o nouă stăpânire a ceea ce a existat în trecut”.

Putin a băgat Rusia într-o fundătură: Bumerangul gazelor se întoarce împotriva Moscovei

El susține că Rusia a ratat modernitatea datorită politicii lui Putin. ”Modernitatea de astăzi este în multe privințe opusul (de ceea ce era înainte). Această tranziție a fost dureroasă pentru toată lumea, a durat zeci de ani.

Dar în Rusia, această schimbare a avut loc la începutul guvernării lui Putin. Dar principalul punct de negare a venit atunci când Rusia și-a dat seama că își pierde principala sursă a existenței: exporturile de petrol și gaze”.

Din plictiseală, Putin a declanșat războiul din Ucraina

Rusia nu a recunoscut niciodată violența din propria sa istorie, ea fiind scrisă în codul său genetic. Cehoslovacia, Afganistan, Cecenia, toate au dus la războiul din Ucraina.

”Acesta este un vârf al aisbergului, poate o parte care este complet sub apă. Dar există o altă parte a aisbergului, mult mai vizibilă de la suprafață: respingerea generală a modernității de către regimul lui Putin.

Pentru Rusia, așa cum a evoluat în ultimii 30 de ani, această modernitate globală este o amenințare. Dezvoltarea Rusiei a mers în altă direcție”, a spus Etkind.

Mutare istorică a lui Joe Biden: Lovitură puternică dată Chinei, un plan de 50 de miliarde de dolari pentru America

Istoricul rus crede că Putin a greșit când a declanșat războiul din Ucraina. ”Până să declanșeze războiul din Ucraina, Rusia a fost o țară respectată, bogată, cu arme nucleare și alte lucruri care sunt cel mai bine evidențiate. Pe această bază, regimul ar fi putut exista pentru încă câteva decenii.

Dar Putin a luat decizia de a muta acest colos (Rusia), iar acum acest aisberg plutește și se topește pe parcurs”.

Etking crede că motivul pentru care Putin a declanșat războiul din Ucraina ”s-a născut din plictiseală”. Există diferite moduri de a spune că a venit din nemulțumire, ambiție sau din sentimentul că aceasta ar fi fost ultima lui șansă de a realiza ceva important, eroic”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Ucraina în mare pericol: Putin, strategie infamă pentru a repurta o mare victorie VIDEO
Războiul lui Putin, deși este unul de lungă durată și cu pierderi uriașe de vieți omenești pentru Moscova, el continuă fără scrupule. În prezent, Kievul trece prin momente dificile din...
#Putin razboi, #Putin Rusia, #Putin Ucraina, #Rusia razboi, #Rusia Ucraina, #Putin razboi Ucraina, #Rusia razboi Ucraina , #Razboi Ucraina