Al treilea camin de batrani afectat de COVID-19: Sunt zeci de cazuri

Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 18:49
8518 citiri
Al treilea camin de batrani afectat de COVID-19: Sunt zeci de cazuri
Foto: Arhiva Ziare.com

Zeci de batrani dintr-un camin din judetul Hunedoara sunt confirmati cu coronavirus, precum si cinci dintre cei care lucreaza pentru ingrijirea lor. Acesta este al treilea caz de camin de varstnici cu multiple cazuri de infectare cu COVID-19 in Romania.

Este vorba despre 22 de batrani din Complexul de Servicii pentru Varstnici din orasul Orastie, unde sunt institutionalizati 30 de varstnici, scrie Gazeta de Dimineata din Hunedoara. Cinci dintre batranii din camin au peste 90 de ani.

Se pare ca primul batran infectat cu coronavirus ar fi un pacient internat in perioada 11-25 martie la Spitalul Judetean Deva. Hunedoara este unul dintre judetele focar de infectie cu COVID-19.

Dintre cei 22 de batrani infectati, 20 se afla in continuare in camin. Ceilalti doi confirmati pozitiv se numara printre cei care au fost transportati la spital pentru ingrijiri medicale.

Primarul Ovidiu Balan spune ca batranii ramasi in camin nu au probleme mari de sanatate, dar ca vor fi transportati la spital daca situatia medicala o va impune.

"Cei care sunt acum in centru nu au probleme majore. Cel mult au avut temperatura, dar personalul medical angajat i-a tinut sub control. Am luat decizia impreuna cu cei de la DSP si cu domnul prefect sa ii pastram pe toti in centru si sa inceapa aici, sub supraveghere, tratamentul.

Caminul este carantinat de mult timp. Inca de la inceputul epidemiei, am stabilit interzicerea vizitelor in Centru tocmai pentru a-i proteja pe beneficiari. Am avut nesansa cu acel pacient venit de la spital", a declarat primarul din Orastie.

Amintim ca doua camine pentru varstnici din judetul Galati au fost de asemenea afectate de coronavirus:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#batrani camin Orastie coronavirus, #batrani infectati COVID 19 camin Orastie , #coronavirus