Pleci la mare? Iata cat costa cazarea in minivacanta pe litoral

Joi, 01 Iunie 2017, ora 09:33
3496 citiri
Pleci la mare? Iata cat costa cazarea in minivacanta pe litoral
Foto: Arhiva Ziare.com

Turistii care doresc sa-si petreaca minivacanta de Rusalii pe litoral o pot face anul acesta la preturi care pornesc de la 60-70 de lei pe noapte, similare cu cele care au fost cerute si de 1 Mai.

Hotelierii de pe litoral spun ca vremea urata de la sfarsitul lunii mai, cu multe zile ploioase, a intarziat debutul sezonului estival si spera ca adevarata deschidere, de dupa cea oficiala de 1 Mai, sa fie in acest weekend, cand se asteapta ca zeci de mii de turisti sa ajunga la mare, bucurandu-se de atmosfera de vacanta.

Chiar daca apa marii este inca rece (15-17 grade), mercurul in termometre va urca, depasind 24, 25 de grade Celsius, iar cei care vor veni in minivacanta vor putea face plaja.

"Ca si asteptari speram ca ne vom situa cel putin la nivelul turistilor de la 1 Mai, datorita faptului ca este un numar suficient de zile de vacanta, dar de data aceasta speram sa vina mult mai multe familii cu copii, care sa se bucure de minivacanta", spune presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, Cristian Barhalescu.

Potrivit acestuia, preturile la cazare sunt similare si chiar mai mici decat la 1 Mai, "mai accesibile".

Din acest motiv, hotelierii se asteapta ca mii de turisti sa ajunga la mare in aceste zile, oferta de cazare, prin agentiile de turism, fiind cuprinsa, in medie, intre 60, 70 de lei si 180 de lei.

Astfel, la hotelurile de doua stele, pretul unei camere duble, cu mic dejun inclus, este cuprins intre 70 si 90 de lei, la Eforie si in sudul litoralului, respectiv 120 - 130 de lei in Mamaia.

Pretul unei camere in hotelurile de trei stele se situeaza intre 110 si 130 lei in Eforie si sudul litoralului si 180 - 220 de lei in Mamaia, in timp ce intr-un hotel de patru stele preturile pornesc de la 180 de lei in sudul litoralului si 250 - 300 de lei in Mamaia. Tarifele medii variaza in functie de categoria de confort si de ofertele fiecarei unitati in parte.

Totodata, pentru minivacanta de Rusalii agentiile de turism si hotelurile de pe litoral au pregatit pachete care acopera de la 2/3 nopti de cazare pana la intreaga perioada a vacantei, turistii putand opta si pentru servicii optionale - demipensiune/pensiune completa/all-inclusive sau tratament/spa, sauna, acces la piscina etc, tarifele pentru aceste pachete putand ajunge si chiar depasi 3.000 de lei pentru un sejur de cinci nopti.

"Nu cred ca se ajunge la un grad de ocupare de 100 la suta. Este totusi inceput de sezon. Sunt, sigur, hoteluri care sunt ocupate in totalitate, dar, cu siguranta, la nivelul intregului litoral nu putem discuta de 100 la suta", a declarat Cristian Barhalescu.

El a adaugat ca cele mai mari solicitari sunt in Mamaia, in special in zona Mamaia-Navodari, in Venus si in Vama Veche: "In Vama si in Mamaia sunt si evenimente care atrag".

Daca in statiunile din sud - Saturn, Venus, Jupiter si Neptun - au facut rezervari mai mult familii cu copii, in cele din nord si in Vama Veche vor ajunge mai mult tinerii, atrasi de distractie si cluburi, Vama Veche urmand sa fie luata cu asalt si de catre cei veniti in vacanta cu cortul.

Iata cum va fi vremea in minivacanta de Rusalii, dar si ce poti face daca ramai in Bucuresti in minivacanta de 1 Iunie

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#preturi hotel litoral Rusalii 2017 , #Ziua Copilului
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
In mizeRRia Hotelulilor ne Renovate de 40-50 de ani NU doresc