Cum amenajezi un apartament studio în stil nordic: 4 ponturi

Advertorial
Vineri, 18 Februarie 2022, ora 16:21
5057 citiri
Cum amenajezi un apartament studio în stil nordic: 4 ponturi
aamenajare apartament FOTO: unsplash.com

Aducând cu ele un plus de organizare, de confort, dar și de aspect, apartamentele de tip studio sunt tot mai apreciate în toată lumea. Deși pare destul de greu de integrat o astfel de amenajare, mai ales într-un apartament, există câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a-ți transforma casa în acest fel. Iată care sunt aceste aspecte și cum le poți pune în practică.

Aplică o vopsea lavabilă de calitate

Vopseaua lavabilă poate schimba în totalitate aspectul locuinței tale, mai ales dacă optezi pentru o amenajare de tip studio. Poți găsi o multitudine de nuanțe de vopsea lavabilă aici https://mathaus.ro/c/vopsele-lavabile/41, însă ar trebui să știi că stilul nordic implică folosirea nuanțelor deschise, cu ramificații chiar și spre zona de pastel.

De asemenea, atunci când amenajezi o locuință în stil studio ar trebui să știi că amenajarea pereților ar trebui să fie pe cât mai mult posibil unitară. Astfel, nu vei putea monta tapet într-o zonă și să continui cu pereți albi spre alte zone, așa cum nu vei putea abandona un lambriu la mijlocul camerei.

Stilul studio presupune o comunicare între camere, deoarece delimitarea spațială a acestora nu mai este posibilă, câtă vreme nu există pereți despărțitori. De aceea de cele mai multe ori vopseaua lavabilă sau tencuiala decorativă sunt cele mai bune soluții, deoarece sunt materiale neutre, care conferă spațiilor aspectul deschis necesar amenajării în stil nordic.

Optează pentru mobilier confortabil

Stilul nordic se remarcă prin accentul pus pe confortul locuinței, pentru că în amenajările scandinave adesea cel mai important aspect este să te simți comod în propria locuință și nu să faci un tur al opulenței.

De aceea de cele mai multe ori este recomandat să alegi elemente cozy de mobilier, cu aspect confortabil și primitor.

Poți alege o canapea cu husă textilă sau un colțar care să ocupe cea mai mare parte a zonei de living și să ai în vedere amenajarea acestor elemente folosind cuverturi, pături sau perne cu aspect cât mai confortabil.

În cazul dulapurilor va trebui să ai în vedere dimensiunile, deoarece stilul nordic se axează mult pe ideea de minimalism. Poți opta așadar pentru mobilier modular, cu corpuri relativ mici, dar încăpătoare, care să nu folosească însă foarte mult spațiul din casa ta. Alege corpuri de mobilier în culori deschise, cum ar fi albul sau bejul, pentru o senzație de libertate și spațiu.

Combină elemente specifice

Un aspect important în amenajările de tip studio este acela că îmbină, de cele mai multe ori, elemente comune. Astfel, pentru că nu există elemente de delimitare, va trebui să optezi pentru un living cu bucătărie open space și zonă de dining. Pe partea de dormitoare vei avea un living în continuarea căruia se va afla dormitorul.

Trecerea se face subtil, fără elemente forțate, lăsând spații de trecere între camere. În acest fel vei vedea că poți obține o amenajare lină a locuinței, iar confortul poate fi cu adevărat cuvântul de ordine ce îți definește locuința.

Obține contraste la nivelul culorilor

Pentru a te bucura de o amenajare cât mai specială, ar trebui să ai în vedere și combinațiile de culori la nivelul întregii locuințe. Stilul nordic este cunoscut pentru contraste, pentru polițe și mobilier în culori închise și pentru lenjerii de pat, perdele și fețe de masă în culori cât mai deschise.

De asemenea, nuanțele puternice, cum ar fi roșu, galben, albastru, verde sau portocaliu, nu sunt potrivite în amenajări nordice uzuale și cu atât mai puțin în amenajări de tip studio.

Amenajarea unei locuințe de tip studio presupune multă creativitate și implicare, însă cu inspirație și puțin ajutor din partea materialelor potrivite îți poți transforma casa într-un loc confortabil, în care să te simți cu adevărat ca acasă.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#aamenajare apartament, #stil nordic, #idei amenajare apartament , #decoratiuni interioare