UPDATE Roman Abramovici ar fi fost otrăvit în timpul negocierilor de pace între Rusia și Ucraina. Membri ai delegației Kievului au avut simptome identice

Luni, 28 Martie 2022, ora 19:00
18991 citiri
UPDATE Roman Abramovici ar fi fost otrăvit în timpul negocierilor de pace între Rusia și Ucraina. Membri ai delegației Kievului au avut simptome identice
Roman Abramovic a fost cerut de Ucraina pentru negocierile cu Rusia FOTO Hepta

Oligarhul rus Roman Abramovici și membri ai echipei de negociere a Ucrainei ar fi fost otrăviți după ce au participat la o întâlnire cu reprezentanți ai Rusiei pentru tratative de încetare a focului.

UPDATE 21.55 Un oficial american citat de Reuters sub protecția anonimatului a declarat că, din informațiile serviciilor americane, Abramovici și celelalte două persoane nu au fost otrăvite, ci supuse unui factor de mediu. “Informațiile sugerează că a fost un factor de mediu, iar nu otrăvire“, a spus reprezentantul fără să ofere mai multe detalii, potrivit Biziday.

UPDATE 19.50 Informația a fost confirmată și de jurnaliștii de la platforma de investigații Bellingcat. Potrivit acestora, trei membri ai delegațiilor care au participat la o întâlnire, în noaptea de 3 spre 4 martie au suferit simptome de otrăvire cu substanțe chimice. Unul dintre cei afectați a fost omul de afaceri Roman Abramovici.

Potrivit Bellingcat, doi experți ai grupului de cercetători CW și un doctor au precizat că simptomele resimțite de cei trei sunt specifice intoxicației cu porfirină, organofosfat (care stau la baza insecticidelor și erbicidelor) sau substanțe hidroaromatice. Experții au mai precizat că doza și tipul toxinelor consumate involuntar de către miliardar și ceilalți doi nu a fost îndeajuns pentru a provoca decesul acestora, iar “atacul” a fost cel mai probabil menit să sperie victimele.

Știrea inițială

Întâlnirea a avut loc la începutul lunii martie, la Kiev, arată publicația Wall Street Journal, care prezintă informația în exclusivitate.

După întâlnirea de la Kiev, Abramovic a acuzat stări de rău. Oligarhul numărul 1 din Rusia a zburat în această perioadă între Israel, Rusia și Ucraina, unde s-au desfășurat mai multe întâlniri între cele două echipe de negociere.

Fostul patron al echipei Chelsea ar fi fost agreat la negocieri inclusiv de partea ucraineană.

Membri ai echipei de negociere a Ucrainei, în frunte cu Mykhailo Podoliak, consilier personal al lui Zelenski, ar avea simptome similare, care se manifestă prin lăcrimare permanentă și dureroasă, ochi înroșiți și inflamații puternice ale pielii de pe față și de pe mâini, arată Wall Street Journal.

Nu este clar în acest moment cu ce ar fi fost intoxicați. Sunt luați în considerare agenți chimici sau biologici sau chiar un fel de radiații electromagnetice. Pe de altă parte, indiciile arată că starea lor de sănătate s-a îmbunătățit și că viața nu le este în pericol în acest moment.

Sursele publicației spun că victimele acțiunii ar învinui pentru această situație decidenți înalți de la Moscova care încearcă să împiedice astfel tratativele de pace.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#abramovic otravit, #negocieri pace, #invazie ucraina , #invazie ucraina