Cum s-a terminat calvarul unor copii abuzați, obligați să poarte urzici în lenjerie intimă de către asistenții maternali

Sambata, 25 Iunie 2022, ora 09:10
4359 citiri
Cum s-a terminat calvarul unor copii abuzați, obligați să poarte urzici în lenjerie intimă de către asistenții maternali

Pedepse cu executare puse în aplicare de polițiștii timișeni în cazul familiei de asistenți maternali care au abuzat trei frați, în Timiș.

Mama, tatăl și fiul au fost condamnați, în total, la 23 de ani și patru luni de pușcărie. Cei trei au fost găsiți vinovați de rele tratamente aplicate minorului și viol, potrivit tion.ro.

Femeia, în vârstă de 57 de ani, asistent maternal al DGASPC Timiș la vremea comiterii faptelor, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare pentru trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului. Mai mult, instanța i-a interzis să mai fie asistent maternal după executarea pedepsei și să se mai apropie la mai puțin de 100 de metri de cei trei frați.

De asemenea, fosta asistentă maternală trebuie să le plătească acum daune morale de câte 3000 de euro copiilor. Judecătorii au decis și să confiște de la asistenta maternală „pleasna” cu care îi schingiuia pe copii.

Soțul ei, în vârstă de 63 de ani, a fost condamnat la nouă ani și patru luni de închisoare cu executare pentru o infracțiune de rele tratamente aplicate minorului și două de viol calificat în formă continuată.

Bărbatul va trebui să plătească acum daune morale de câte 20.000 de euro pentru fiecare dintre cei trei frați și nu mai are voie să se apropie de ei la mai puțin de 100 de metri.

Fiul celor doi, în vârstă de 38 de ani, recidivist, a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru o infracțiune de viol calificat în formă continuată în stare de recidivă postexecutorie. Tânărul va trebui să îi plătească acum uneia dintre fete 20.000 de euro reprezentând daune morale.

Cei trei au fost ridicați de polițiști joi, după ce sentința a devenit definitivă și aceștia nu s-au prezentat la penitenciar pentru ispășirea pedepselor.

Cei trei frați, două fete de 6 și 10 ani și fratele lor de 12, au fost încredințați asistentei maternale în perioada 2016-2017. Calvarul prin care au trecut cei mici a ieșit la iveală abia la finalul lui 2020, atunci când psihologul de la DGASPC Timiș și-a dat seama că minorii prezintă semnele unor abuzuri fizice și emoționale, descoperindu-se ulterior inclsiv abuzuri sexuale. Copiii au povestit că erau obligați să poarte urzici în lenjeria inrtimă, fiind bătuți peste mâini, gură și picioare cu „pleasna” – un băț care avea în capăt o bucată de piele neagră.

Citeste si:
O femeie a murit în avion în fața copiilor și a soțului ei. "A fost extrem de traumatizant pentru familie"
O femeie a murit în avion în fața copiilor și a soțului ei. "A fost extrem de traumatizant pentru familie"
O femeie a murit într-un avion în fața copiilor ei, când familia se întoacea acasă în Marea Britanie, după ce a locuit în Hong Kong timp de 15 ani. Helen Rhodes călătorea acasă în...
Aproape 6.000 de copii români așteaptă să fie adoptați. Câți copii și-au găsit părinți în primele trei luni din 2022
Aproape 6.000 de copii români așteaptă să fie adoptați. Câți copii și-au găsit părinți în primele trei luni din 2022
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă că, în primele trei luni ale anului, au fost adoptaţi 418 copii aflaţi în grija statului, cu 100 mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului...