Cum poţi identifica abuzul financiar într-o relaţie. Care ar fi consecinţele unui astfel de comportament agresiv

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 08:30
14104 citiri
Cum poţi identifica abuzul financiar într-o relaţie. Care ar fi consecinţele unui astfel de comportament agresiv
Scopul abuzului financiar este de a câștiga putere și control într-o relație FOTO Pixabay.com

Când oamenii se gândesc la abuzul domestic, primele lucruri care le vin în minte sunt, probabil, abuzul verbal și agresiunea fizică.

Cercetările arată că abuzul financiar apare la fel de frecvent în relațiile nesănătoase ca celelalte forme de abuz.

Ziare.com îţi explică în cadrul rubricii Banii tăi cum identifici abuzul financiar pe care îl exercită partnenerul de viaţă sau oricine altcineva asupra ta şi care sunt efectele unui astfel de comportament.

Un studiu, recent, al Centrului pentru Securitate Financiară din SUA a constatat că 99% din cazurile de violență domestică au implicat și abuzul financiar. Scopul abuzului financiar este de a câștiga putere și control într-o relație.

Mai mult, abuzul financiar este adesea primul semn al violenței în abuzul domestic. În consecință, a ști cum să identifici abuzul financiar este esențial pentru siguranța și securitatea ta.

Abuzul financiar implică controlul capacității victimei de a dobândi, utiliza și menține resurse financiare. Cei care sunt victimizați financiar pot fi împiedicați să lucreze, spre exemplu.

Deși este mai puțin înțeles decât alte forme de abuz, abuzul financiar este una dintre cele mai puternice metode de a menține o victimă prinsă într-o relație abuzivă.

Cercetările arată că victimele sunt adesea prea îngrijorate de capacitatea lor de a se asigura financiar pentru ele și copiii lor pentru a pune capăt relației. Insecuritatea financiară este, de asemenea, unul dintre principalele motive pentru care femeile se întorc la un partener abuziv.

Bineînțeles, şi bărbații pot fi victime ale abuzului. Și cazurile nefericite sunt nenumărate. Având în vedere faptul că abuzul financiar este recunoscut ca o formă de violență domestică, aproximativ 1 din 7 bărbați (18 ani și peste) va experimenta o formă de violență domestică.

Impactul abuzului financiar

Efectele abuzului financiar sunt adesea devastatoare. Victimele se simt abandonate, deprimate, nesigure pe ele din cauza abuzului emoțional care însoțește abuzul financiar. De asemenea, în unele situaţii concrete trebuie să plece fără mâncare și alte necesități pentru că nu au bani.

Pe termen scurt, abuzul financiar lasă victimele vulnerabile in fata violenței fizice. Fără acces la bani, carduri de credit și alte active financiare este extrem de dificil să faci orice tip de planificare a siguranței.

De exemplu, dacă un agresor este deosebit de violent și victima trebuie să plece pentru a rămâne în siguranță, acest lucru este dificil fără bani. Și în momentul în care trebuie să părăsească relația definitiv, găsirea unei locuințe sigure și accesibile este o provocare.

De asemenea, victimele se luptă să-și asigure nevoile precum hrana, îmbrăcămintea și transportul.

Dacă sunteți într-o relație (de orice natură), este extrem de important să puteți identifica abuzul financiar înainte ca acesta să escaladeze.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Citește și:
Gigi Becali e nemulțumit de oferta de 20 de milioane de euro: ”Bine, dacă îl vreți, ăsta-i prețul”
Gigi Becali e nemulțumit de oferta de 20 de milioane de euro: ”Bine, dacă îl vreți, ăsta-i prețul”
Gigi Becali, patronul FCSB, este recunoscut pentru abilitatea sa în afaceri, reușind de-a lungul timpului să dea o serie întreagă de tunuri imobiliare. El are la momentul actual o ofertă...
”Siguranţa nucleară la centrala Zaporojie rămâne într-o stare precară”. Avertismentul care îngrijorează Europa
”Siguranţa nucleară la centrala Zaporojie rămâne într-o stare precară”. Avertismentul care îngrijorează Europa
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) s-a declarat alarmată faţă de continua decuplare a centralei nucleare Zaporojie (ZNPP), din sudul Ucrainei, a ultimei linii externe de...
#abuz, #violenta domestica, #siguranta, #relatie, #bani, #victima , #Banca