Anunt incredibil: AC Milan risca sa fie exclusa din cupele europene

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 11:02
5055 citiri
Anunt incredibil: AC Milan risca sa fie exclusa din cupele europene
Foto: Instagram/AC Milan

AC Milan e in pericol de a fi exclusa din cupele europene de catre UEFA.

Conducatorii legendarului club italian s-au intalnit recent cu reprezentatii forului european, pentru a incerca sa-i convinga pe acestia de viabilitatea proiectului.

Totusi, potrivit cotidianului spaniol Marca, reprezentatii UEFA n-au fost deloc convinsi, iar gruparea rossonera risca excluderea din competitiile organizate de forul de la Nyon.

La inceputul verii, AC Milan a ajuns pe mana chinezilor, iar acestia au bagat peste 200 de milioane de euro in transferuri. Investitiile chinezilor au trezit insa suspiciuni la UEFA. Si nu numai.

Mai exact, compania care detine acum clubul din Milano, Rossoneri Sport Investment Lux, e suspectata ca a facut aceste investitii fara sa aiba la baza o realitate financiara.

Tot proiectul chinezilor are la baza ajungerea echipei in grupele Ligii Campionilor in sezonul urmator, ceea ce nu garanteaza o viabilitate economica si incalca regula Fair Play-ului Financiar.

In cazul in care AC Milan n-ar ajunge in grupele celei mai importante competitii intercluburi din Europa, gaura din bugetul echipei ar fi uriasa.

Leonardo Bonucci, Andre Silva si Nikola Kalinic sunt doar trei dintre jucatorii achizitionati in vara de formatia infiintata in anul 1899.

Mai mult, proprietarul clubului, Yonghong Li, n-ar fi chiar omul de afaceri care s-a prezentat. Potrivit cotidianului New York Times, acesta nu e cunoscut in tara sa ca un mare om de afaceri si nici nu are averea pe care sustine ca o are.

740 de milioane de euro a fost pretul tranzatiei prin care AC Milan a trecut de la Silvio Berlusconi la Yonghong Li.

Revenind la calificarea in grupele Ligii Campionilor. Dupa 13 etape jucate in Serie A, AC Milan ocupa locul 7, cu 19 puncte, la 11 puncte distanta deja de ultima pozitie care asigura calificarea in Liga (4), ocupata de AS Roma, care are si un meci mai putin disputat.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#AC Milan exclusa UEFA, #AC Milan cupele europene , #stiri AC Milan