Accesoriile auto potrivite îmbunătăţesc semnificativ experienţa în timpul deplasării cu maşina. Rolul lor este de a crea o senzaţie de confort şi a te ajuta să treci peste neplăcerile ce pot apărea. Cu ajutorul unor accesorii bine alese poţi considera că automobilul tău are un nivel superior de echipare.
Iată câteva obiecte care nu trebuie să-ţi lipsească din maşină:
Telefonul mobil înlocuieşte cu succes o mulţime de dispozitive electronice. Până să se dezvolte atât de multe aplicaţii, şoferii aveau nevoie de hărţi, aparat GPS, player audio, telefon pentru maşină şi lista poate continua. Toate acestea sunt incluse acum în smartphone.
Pentru a avea acces la ele ai nevoie de o serie de accesorii. În primul rând, pentru a fi funcţional, telefonul mobil trebuie să aibă baterie, iar aplicaţiile GPS sunt mari consumatoare de curent. Aşadar, cablul de încărcare adaptat la priza auto este esenţial. Apoi, pentru a-l avea tot timpul în câmpul vizual, telefonul trebuie fixat pe parbriz sau pe bord cu ajutorul unui suport special. Dacă maşina nu are echipat din fabrică un sistem hands free de comunicare, poţi folosi acest tip de accesoriu pentru a vorbi la telefon în timpul deplasării nu doar legal, ci şi sigur.
Având în vedere condiţiile în care ne deplasăm pe şoselele patriei, riscurile producerii unei pene de cauciuc sunt foarte mari. Timpul pe care îl pierzi pentru a remedia această problemă depinde în mare măsură de accesoriile de care dispui, dar şi de îndemânarea cu care intervii.
Kitul de bază al fiecărei maşini este alcătuit din roată de rezervă, cheie de roţi şi cric. Pe lângă acestea poţi avea un compresor alimentat la priza de 12 V cu ajutorul căruia poţi adăuga presiune în roţi la nevoie. Există şi accesorii profesionale, cum ar fi un pistol pneumatic cu ajutorul căruia desfiletezi prezoanele oricât de strânse ar fi, sau chiar kituri de reparare pe loc a penei de cauciuc provocate de cuie întâlnite pe carosabil.
Maşina pe care o conduci este imaginea ta atât când e parcată, cât şi în trafic. De întreţinerea componentelor din interior şi exterior depinde şi durata de viaţă a acestora. Dacă aspectul caroseriei ţine mai mult de imaginea cu care te afişezi în lume, habitaclul îţi poate influenţa starea de spirit în trafic. Fă-ţi un program regulat de spălare a maşinii şi implică-te nu doar în curăţare, ci şi în menţinerea curăţeniei. Astfel, din portbagaj nu trebuie să lipsească pungile pentru gunoi, cârpe din velur sau fibre, şerveţele umede specifice fiecărui material în parte şi accesorii curăţare tapițerie auto. Acest minim kit de intervenţie rapidă te ajută să diminuezi din pagubele provocate de o cafea vărsată accidental din neatenţie.
Maşina nu trebuie să fie neapărat murdară pentru a avea un aspect neplăcut în interior. Dezordinea are acelaşi efect atât pentru tine ca şofer, cât şi pentru pasagerii tăi. Pentru curăţenia din habitaclu şi din portbagaj există produse speciale în care poţi transporta în siguranţă accesoriile de care ai nevoie.
Pentru scaunele din faţă, cea mai mare utilitate o are cotiera, în care poţi aşeza cheile de acasă, telefonul sau alte obiecte. Atunci când călătoreşti însoţit de copii, alege organizatoare care se montează pe spătarul scaunelor şi le oferă la îndemână suportul de telefon sau tabletă, şerveţele, sticla de apă sau alte jucării, protejând în acelaşi timp materialul original pe care îl acoperă. În portbagaj poţi instala cutii speciale cu sistem de prindere care împiedică risipirea obiectelor de diferite dimensiuni. O simplă plasă pentru bagaje este suficientă atunci când ai puţine obiecte pe care doreşti să le păstrezi întregi până la destinaţie.
Accesoriile auto sunt utile din punct de vedere al siguranţei şi confortului la volan. Alege produsele potrivite care îţi fac viaţa mai uşoară şi călătoria mai plăcută.