Anchetă la penitenciar, în cazul lui Vlad Pascu. Tânărul care a ucis doi studenți ar fi beneficiat de tratament special

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 18:44
7607 citiri
Anchetă la penitenciar, în cazul lui Vlad Pascu. Tânărul care a ucis doi studenți ar fi beneficiat de tratament special
Vlad Pascu ar fi primit tratament preferențial la transferul către instanță FOTO: Ziare.com

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, miercuri, 28 februarie, că a dispus trimiterea Corpului de Control al ministerului la Penitenciarul de la Poarta Albă, pentru verifica dacă au fost respectate toate normele legale în timpul transferului lui Vlad Pascu la instanţă.

Decizia vine în urma acuzaţiilor potrivit cărora Vlad Pascu ar fi beneficiat de ”tratament special”, fiind dus cu duba foarte aproape de intrarea în clădire pentru a fi ferit de privirile oamenilor.

Într-o conferinţă organizată la Curtea de Apel Cluj, ministra Justiţiei a declarat că în cazul lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi studenţi în localitatea 2 Mai, pe fondul consumului de droguri, atunci când a fost la Judecătoria Mangalia, ”au fost anumite incidente care au generat discuţii în spaţiul public la adresa poliţiştilor de penitenciar”.

”Am discutat cu conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ieri, ANP a şi comunicat public poziţia sa, şi anume au informat presa că există anumite standarde, la nivel european, care sunt obligaţi să le respecte, printre care principiul ca atunci când deţinuţii sunt mutaţi dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi spital, tribunal, aceştia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuşi cât mai mult privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul”, a spus ministrul.

”Fiind însă un caz mediatizat şi extrem de sensibil şi un caz extrem de important cum se va soluţiona pentru societate şi pentru sănătatea noastră a tuturor, şi pentru că îmi doresc, ca ministru al Justiţiei, să nu planeze niciodată vreo suspiciune că s-au încălcat normele legale, atunci când vine vorba de o instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, vă informez că am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă, repet, pentru a se putea verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie”, a anunţat Alina Gorghiu.

Ea a precizat că, în calitate de ministru, consideră că trebuie clarificate aceste aspecte, mai ales că, din informaţiile pe care le-a primit, în această perioadă directorul penitenciarului se află în concediu şi conducerea interimară a fost asigurată de altă persoană.

”Vă asigur pe toţi că voi fi foarte atentă şi voi monitoriza cu rigoare tot ce ţine de acest caz, aştept cât se poate de repede rezultatul controlului pe care le-am dispus la Penitenciarul de la Poarta Albă”, a mai spus Gorghiu.

Vlad Pascu a fost dus, marţi, la Tribunalul Constanţa unde se discuta contestaţia la măsura prelungirii arestului preventiv.

Duba care l-a transportat către instanţă ar fi fost parcată extrem de aproape de intrarea în clădire, astfel încât Vlad Pascu să fie ferit de privirile trecătorilor, ceea ce a dus la acuzaţii de ”tratament special”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procesul lui Vlad Pascu ar putea fi reluat de la zero. Judecătoarea a cerut retragerea din dosar
Procesul lui Vlad Pascu ar putea fi reluat de la zero. Judecătoarea a cerut retragerea din dosar
Procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat accidentul mortal din 2 Mai, a fost amânat joi, 18 aprilie. Judecătoarea dosarului a formulat cerere de abţinere, solicitându-le...
CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
Consiliul Superior al Magistraturii a amânat miercuri, 17 aprilie, decizia în cazul judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Inspecţia Judiciară solicitase suspendarea acesteia...
#accident 2 mai, #vlad pascu, #ancheta penitenciar, #poarta alba, #Alina Gorghiu, #ministru Justitie , #justitie