CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul

Miercuri, 17 Aprilie 2024, ora 12:49
3037 citiri
CSM a amânat decizia privind suspendarea judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai. Următorul termen în cazul Vlad Pascu ar putea fi ultimul
Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul mortal din stațiunea 2 Mai FOTO Captură video

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat miercuri, 17 aprilie, decizia în cazul judecătoarei din dosarul accidentului de la 2 Mai.

Inspecţia Judiciară solicitase suspendarea acesteia din funcţie, iar cererea va fi judecată pe 24 aprilie. Amânarea a fost acordată la solicitarea judecătoarei. Următorul termen în dosarul lui Vlad Pascu este pe 18 aprilie şi ar putea fi ultimul înainte de pronunţare.

CSM a anunţat, miercuri, ce măsuri au fost luate de către Secţia pentru judecători în materie disciplinară cu privire la propunerea de suspendare din funcţie a unui judecător.

“La data de 16 aprilie 2024, ora 15:07, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară propunerea Inspecţiei Judiciare privind suspendarea din funcţie a doamnei Popoviciu Ioana Ancuţa – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, propunere formulată în temeiul art. 52 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluţionare la data de 17 aprilie 2024, ora 10:00, termen stabilit în considerarea dispoziţiilor art. 55 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Magistraturii aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 6 iulie 2023, care prevăd că propunerea Inspecţiei Judiciare privind suspendarea din funcţie a magistratului se soluţionează de urgenţă”, au transmis reprezentanţii CSM.

Aceştia au precizat că la data de 16 aprilie, ora 15.55, i-a fost comunicată judecătoarei citaţia emisă în dosar, precum şi o copie a lucrării.

De asemenea, la data de 17 aprilie, ora 8.00, a fost înregistrată cererea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu prin care a solicitat acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluţionarea propunerii privind suspendarea din funcţie.

“La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a încuviinţat, în temeiul art. 13 şi art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecăţii cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuţa pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00”, au mai afirmat reprezentanţii CSM.

Potrivit CSM, pe ordinea de zi a şedinţei publice de miercuri, programată la ora 10.00, se află sesizarea Inspecţiei Judiciare în ceea ce o priveşte pe Ioana Ancuţa Popoviciu, judecător la Judecătoria Mangalia.

Inspecţia Judiciară a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de suspendare din funcţie a judecătorului Ioana Ancuţa Popoviciu, care soluţionează dosarul accidentului de la 2 Mai, până la finalizarea procedurilor disciplinare.

”În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuţa din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare”, a anunţat, marţi, Inspecţia Judiciară, într-un comunicat de presă.

În document se arată că inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Părinţii victimelor au acuzat comportamentul judecătoarei dIoana Ancuţa Popoviciu. Ei au declarat jurnaliştilor că atunci când ea a intrat în sală ar fi mestecat gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier, despre care nu ştia că a decedat.

Următorul termen în dosarul lui Vlad Pascu este programat în data de 18 aprilie, iar acesta ar putea să fie şi ultimul înainte de pronunţare.

Quarterly Report - Editia 4

De ce doar o mică parte dintre aspiranții la magistratură au reușit să treacă testul psihologic: „Există dosare penale în cercetare”
De ce doar o mică parte dintre aspiranții la magistratură au reușit să treacă testul psihologic: „Există dosare penale în cercetare”
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat luni, 27 mai 2024, rezultatele la testarea psihologică pentru admitere în magistratură: din 238 de candidați înscriși, doar 37 au fost...
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Candidat pentru funcția de primar, reținut pentru abuz în serviciu, delapidare și fals. A fost condamnat în trecut pentru dare de mită
Preşedintele PUSL Vaslui, Marius Iamandi-Răianu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului Bârlad, a fost reţinut, miercuri, 29 mai, de poliţiştii Serviciului de Investigare a...
#accident 2 mai, #judecatoare, #CSM, #vlad pascu , #accident 2 mai