Un campion olimpic a scăpat nevătămat după ce s-a prăbușit cu avionul FOTO

Luni, 12 Decembrie 2022, ora 17:00
2286 citiri
Un campion olimpic a scăpat nevătămat după ce s-a prăbușit cu avionul FOTO
Accident avio David Rudisha. Foto: Facebook / Kajiado TV

Kenyanul David Rudisha, medaliat cu aur la 800 m la Jocurile Olimpice din 2012 şi 2016, se afla la bordul unui avion mic, care s-a prăbuşit sâmbătă. Fostul sportiv a ieşit nevătămat din accident.

În timp ce se întorcea de la „Olimpiadele Maasai”, avionul mic, în care se afla Rudisha, a fost nevoit să aterizeze în caz de urgenţă şi s-a prăbuşit la sol. Alte cinci persoane se aflau la bord. Sportivul kenyan în vârstă de 33 de ani este nevătămat. Unul dintre pasageri, rănit la coaste, este internat. Ceilalţi ocupanţi ai avionului au fost răniţi uşor şi au fost externaţi de la spital.

David Rudisha a povestit pentru Daily Nation, un cotidian din Kenya, despre acele câteva minute de frică: "Totul a fost bine, dar după şapte sau opt minute de zbor, motorul avionului s-a oprit. (Pilotul) a văzut un spaţiu deschis şi a încercat să aterizeze avionul acolo. Dar una dintre aripi a lovit un copac şi avionul a început să se învârtească, înainte de a atinge solul stâncos. Pilotul a făcut o treabă uimitoare menţinând avionul stabil cât mai mult timp posibil".

În urmă cu trei ani, Rudisha trecuse printr-o altă experienţă. Acesta a fost victima unui accident rutier grav. O anvelopă a vehiculului său a explodat în timp ce se afla pe autostradă şi s-a ciocnit de un autobuz.

#accident aviatic, #kenia, #campion olimpic , #stiri Olimpiada