Pilotul care a amenințat că se va prăbuşi cu avionul peste un supermarket a fost arestat

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 07:51
2543 citiri
Pilotul care a amenințat că se va prăbuşi cu avionul peste un supermarket a fost arestat
FOTO arhivă elcolombiano.com

Un angajat al unui aeroport care a furat, sâmbătă, un avion bimotor şi a ameninţat că îl va face să se prăbuşească peste un supermarket Walmart din Mississippi a fost arestat, după ce, într-un final, a aterizat pe un câmp, afirmă Poliţia, citată de CNN.

Şeful Poliţiei din Tupelo, John Quaka, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că pilotul arestat este Cory Wayne Patterson, angajat al Tupelo Aviation de zece ani.

Quaka a afirmat că la 5.08, ora locală, Patterson, originar din Shannon, Mississippi, a furat un avion bimotor Beechcraft King Air C90 şi a decolat de la Aeroportul Regional Tupelo.

”Ştim că Patterson are o oarecare pregătire aviatică”, a spus Quaka. ”Nu credem că este un pilot licenţiat. Acest aspect este încă în desfăşurare, să aflăm acest lucru”, a adăugat el.

Quaka a mai spus că Patterson era responsabil de alimentarea cu combustibil a aeronavelor. Şeful Poliţiei a afirmat că avionul fusese alimentat complet cu o noapte înainte.

În jurul orei 5.23 a.m, Patterson a sunat la numărul de urgenţă din Lee County, din avion, şi a spus că îl va face să se prăbuşească peste West Main Walmart din Tupelo, a arătat Quaka. În scurt timp, magazinul şi zona apropiată au fost evacuate. Mai multe străzi principale din Tupelo au fost, de asemenea, închise, potrivit şefului Poliţiei.

Walmart-ul din Tupelor a fost ”închis şi evacuat”, a declarat pentru CNN Charles Crowson, director de presă al firmei, cât încă avionul era în aer.

Quaka a precizat că negociatori de la Poliţia din Tupelo l-au contactat pe pilot şi l-au convins să aterizeze la aeroportul din Tupelo. Un alt pilot a asistat Poliţia în a-l ajuta pe Patterson, dar în timpul procedurii de aterizare acesta a renunţat şi s-a îndreptat spre nord-vest, a spus Quaka. Mai multe districte au fost anunţate despre evenimentul în desfăşurare, a menţionat Quaka.

Peste mai bine de patru ore, Patterson a scris o postate pe Facebook. ”În esenţă, îşi lua adio. La acest moment, ştim că aproape rămăsese fără combustibil”, a afirmat Quaka.

După ce Poliţia a pierdut şi apoi a restabilit contactul radar cu avionul, Patterson a confirmat că a aterizat pe un câmp, a declarat şeful Poliţiei.

La scurt timp, Patterson a fost reţinut şi acuzat de furt calificat şi emiterea de ameninţări teroriste, a mai spus acesta.

Quaka a adăugat că se aşteaptă ca guvernul federal să adauge acuzaţii.

Administraţia Aviatică Federală (FAA) investighează incidentul. Biroul FBI din Jackson, Mississippi, a fost de asemenea implicat în gestionarea răspunsului la eveniment, a declarat un purtător de cuvânt.

Roxanne Ward (42 de ani) a declarat pentru CNN că avionul a aterizat în spatele Staţiei de pompieri Gravestown, în apropiere de locuinţa ei, în jurul orei 10.20 a.m.

”A aterizat destul de dur”, a spus ea.

Unele imagini video pe care le-a împărtăşit CNN arată că avionul era în mare parte intact, pe câmp, în timp ce forţele de ordine l-au înconjurat pe pilot.

Ward a auzit că avionul venea şi a fugit la casa socrului său, pentru a se ascunde în pivniţă. ”Atunci am auzit bufnitura”, a spus ea.

Răspunzând întrebărilor unor reporteri, Quaka a spus că a luat legătura cu familia pilotului, care este ”foarte îngrijorată” pentru acesta.

”Sunt recunoscător că situaţia s-a rezolvat şi că nimeni nu a fost rănit”, a afirmat guvernamtorul Tate Reeves, într-un mesaj pe Twitter.

Statul Islamic amenință să se răzbune pe Putin pentru torturarea ”fraților lor” arestați după atacul din Moscova: ”A sporit pofta de sânge”
Statul Islamic amenință să se răzbune pe Putin pentru torturarea ”fraților lor” arestați după atacul din Moscova: ”A sporit pofta de sânge”
Gruparea jihadistă Stat Islamic i-a amenințat pe rușii „sălbatici“ cu „masacrul”, inclusiv pe Vladimir Putin, pentru torturarea bărbaților suspectați că au ucis 137 de persoane...
Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, în arest la domiciliu. Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă
Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, în arest la domiciliu. Magistrații au respins propunerea de arestare preventivă
Magistraţii au respins, sâmbătă, propunerea de arestare preventivă a fostului prefect al judeţului Gorj Dan Ilie Morega şi au decis plasarea în arest la domiciliu. Sentinţa instanţei...
#accident avion, #amenintare, #amenintare terorista, #pilot, #arest , #Accident avion