Controverse după accidentul din Capitală, în care un polițist a lovit mortal o fată. Acuzația gravă a unui martor

Joi, 13 Ianuarie 2022, ora 23:10
11069 citiri
Controverse după accidentul din Capitală, în care un polițist a lovit mortal o fată. Acuzația gravă a unui martor

O femeie care susține că a fost martoră la accidentul de joi, 13 ianuarie, din Capitală, când un polițist a lovit cu mașina două fete, a declarat că acesta a verificat starea uneia dintre ele împingând cu piciorul trupul său.

Femeia a declarat joi seară, la Antena 3, că poliţistul care se afla la volanul maşinii a împins cu piciorul trupul fetiţei, care a fost aruncat zeci de metri în urma impactului cu autospeciala. Abia apoi s-a aplecat şi a întors trupul fetei din gura căreia curgea sânge, a mai spus aceasta.

Postul TV a dat publicităţii și o fotografie în care se vede pantoful unui bărbat lipit de trupul copilei.

Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

”Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusa de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanţii ONG-ului.

Aceştia au mai susţinut că la locul accidentului ”şi-au făcut prezenţa zeci de poliţişti de la trupele speciale”.

Joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei au fost lovite de o mașină a Poliției, la faţa locului fiind direcţionate mai multe echipaje medicale, dar şi de poliţie. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, a fost transportată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”. Ea este cooperantă, conştientă, are fractură de gambă şi rămâne pe sectia de Ortopedie pentru observaţie şi îngrijiri, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.

Reacția Poliției

”Colegii de la Brigada Rutieră efectuează cercetarea la faţa locului şi urmează ca un procuror să preia cercetarea la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Ea a precizat că poliţistul care a provocat accidentul rutier a fost cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Întrebată dacă maşina de poliţie avea semnalele acustico-luminoase şi dacă era în misiune la momentul producerii evenimentului rutier, Diana Sarca a răspuns: ”Urmează să se stabilească în cadrul anchetei. Se va stabili în ce direcţie se deplasa, se vor stabili inclusiv detalii tehnice, dacă se foloseau sau nu se foloseau semnalele luminoase acustice, care era misiunea în care era angrenat poliţistul”.

Ea a precizat că doar şoferul se afla în maşina de poliţie. Acesta urmează să fie audiat, la fel şi martorii accidentului.

Diana Sarca a explicat că vor fi luate în considerare şi eventuale filmări ale accidentului.

Ulterior, în urma informațiilor apărute în presă, Poliția Capitalei a făcut următoarele precizări:

”Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite.

După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a transmis Poliția Capitalei.

Citeste si:
Tragedie în Dâmbovița: un om a murit pe loc, după impactul violent dintre un TIR și un autoturism
Tragedie în Dâmbovița: un om a murit pe loc, după impactul violent dintre un TIR și un autoturism
Un accident grav în care au fost implicate un TIR şi un autoturism s-a produs miercuri seară, 26 ianuarie, pe DN 72, la Şuţa Seacă. La faţa locului au intervenit o autospecială de...
Patru persoane rănite după impactul dintre un microbuz și un autobuz, la Mangalia VIDEO
Patru persoane rănite după impactul dintre un microbuz și un autobuz, la Mangalia VIDEO
Patru persoane au fost rănite miercuri într-un accident rutier care s-a petrecut în zona gării din Mangalia şi în care au fost implicate un autobuz şi un microbuz, la faţa locului fiind...