Un tren care transporta etanol a deraiat și a luat foc, în SUA. Populația din zonă a fost evacuată de urgență VIDEO

Joi, 30 Martie 2023, ora 20:28
1720 citiri
Un tren care transporta etanol a deraiat și a luat foc, în SUA. Populația din zonă a fost evacuată de urgență VIDEO
Mai multe vagoane-cisternă au luat foc FOTO captură video YouTube

Un tren a deraiat în SUA joi, 30 martie, iar mai multe dintre vagoanele-cisternă în care se afla etanol au luat foc, forţând evacuarea locuitorilor din zonă, a declarat poliţia, potrivit AFP.

Trenul, operat de compania feroviară Burlington Northern Santa Fe (BNSF), a deraiat în jurul orei locale 01.00 (06:00 GMT) în oraşul Raymond, Minnesota.

”Pompierii din Raymond şi din câteva oraşe învecinate s-au deplasat la locul unde mai multe vagoane-cisternă au deraiat şi au luat foc”, a transmis într-un comunicat şeriful comitatului Kandiyohi, Eric Tollefson. Aceste vagoane transportau ”o formă de etanol”, iar altele transportau sirop de porumb.

Un ordin de evacuare a fost emis pentru persoanele care locuiesc la aproximativ 800 de metri de zona deraierii, iar deplasarea în oraşul Raymond nu este recomandată, se spune în comunicat.

Deocamdată, nu există informaţii despre eventuali morţi sau răniţi, potrivit ministrului transporturilor Pete Buttigieg, care a precizat într-un tweet că monitorizează îndeaproape situaţia.

Acest accident intervine la două luni după deraierea unui tren de marfă în East Palestine, în Ohio, care a provocat un incendiu uriaş şi evacuarea a sute de persoane. Acest tren transporta, printre altele, clorură de vinil, o substanţă chimică cancerigenă şi extrem de inflamabilă folosită la fabricarea plasticului.

Reacţia autorităţilor, care au procedat la deversări ”controlate” de clorură de vinil pentru a evita o posibilă explozie, în urma cărora s-au degajat vapori toxici, a fost extrem de criticată, locuitorii raportând în special greaţă şi dureri de cap. O anchetă este încă în curs de desfăşurare.

Deraierile sunt frecvente în SUA, unde 1.164 de trenuri au deraiat în 2022, în medie 3 pe zi, potrivit serviciului feroviar.

#accident feroviar SUa, #tren deraiat SUA, #etanol , #SUA