UPDATE Accident grav în Gara Galați. Un angajat CFR a murit după ce un vagon care staționa a fost lovit de o locomotivă VIDEO

Sambata, 25 Martie 2023, ora 23:20
6353 citiri
UPDATE Accident grav în Gara Galați. Un angajat CFR a murit după ce un vagon care staționa a fost lovit de o locomotivă VIDEO
Locomotiva a intrat cu viteză în tren FOTO Youtube

Un accident feroviar a avut loc în gara Galați, sâmbătă seară, 25 septembrie, în jurul orei 19.30.

UPDATE 23.05 CFR Călători anunță că femeia controlor de bilete a decedat. Aceasta intrase în stop cardio-respirator în tren, fusese resuscitată dar a murit la spital.

Știrea inițială:

Un tren de călători care se afla în stație și care urma să plece spre Mărășești a fost lovit de o altă locomotivă care a intrat cu viteză în gară. O persoană este încarcerată și cel puțin 4 persoane au fost rănite.

Este posibil să fi fost vorba despre o defecțiune la partea electrică.

Una dintre persoanele rănite a fost în stop cardio-respirator. Medicii au reușit să o resusciteze, a transmis corespondentul TVR în zonă.

„Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

El a adăugat că, în contextul în care este al doilea accident feroviar produs, într-un timp foarte scurt, a decis să solicite „CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz”

„De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie. În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranţa călătorilor!”, a completat Sorin Grindeanu, într-o postare făcută pe Facebook.

CFR Călători a precizat că în staţia Galaţi, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi – Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon. Totodată au fost avariate locomotiva şi vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la faţa locului, mai spune sursa citată.

#accident feroviar, #Galati, #incarcerat , #accident