UPDATE Doi copii au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren, în Bistriţa-Năsăud

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 21:32
3232 citiri
UPDATE Doi copii au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren, în Bistriţa-Năsăud
În tren se aflau aproximativ 20 de călători FOTO ISU Bistrița

UPDATE Doi copii au murit după ce mașina în care se aflau alături de doi adulți a fost lovită de un tren duminică seară, 16 ianuarie, pe raza localităţii Miceştii de Câmpie din Bistrița-Năsăud.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a transmis că cei doi copii au fost găsiţi cu leziuni incompatibile cu viaţa, fiind declaraţi decedaţi.

Potrivit celor mai recente informații, în maşină se mai aflau doi adulţi, care au scăpat doar cu excoriaţii la nivelul capului.

”În autoturism se aflau patru victime. Doi bărbaţi conştienţi, cooperanţi, care s-au autoevacuat din autoturism, prezentau atac de panică şi excoriaţii la nivelul capului. Aceştia sunt evacuaţi către UPU SMURD Bistriţa. Doi minori în vârstă de aproximativ 13 şi 16 ani, din nefericire, prezentau leziuni incompatibile cu viaţa”, a informat ISU.

În ceea ce priveşte cele aproximativ 20 de persoane aflate în tren, acestea au fost evaluate din punct de vedere medical şi s-a constatat că niciuna nu avea nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit ISU, Planul roşu de intervenţie declanşat în urma producerii acestui accident feroviar a fost dezactivat.

La caz s-a intervenit cu o autospecială de stingere, cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, două ambulanţe SMURD, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Știrea inițială

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a activat Planul roşu de intervenţie duminică seară, 16 ianuarie, după ce un tren a lovit un autoturism în care se aflau un adult şi doi copii, în localitatea Miceştii de Câmpie.

În tren se aflau circa 20 de călători, iar până în prezent nu au fost comunicate informaţii despre eventuale victime.

”În această seară prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Mica Oprea, a declanşat planul roşu de intervenţie care urmare a unui accident feroviar în localitatea Miceştii de Câmpie. Din primele informaţii primite, în autoturism se aflau 3 persoane - un adult şi doi copii, iar în tren se aflau aproximativ 20 de călători”, a anunţat Prefectura Bistriţa-Năsăud.

La locul accidentului s-au deplasat de urgenţă modulul SMURD şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, un echipaj de prim ajutor de la Secţia Sărmaşu şi SVSU Miceştii de Câmpie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elogiu pentru Codruța Kovesi în presa din Grecia: ”Ia de coarne taurul impunității. Confruntarea abia începe”
Elogiu pentru Codruța Kovesi în presa din Grecia: ”Ia de coarne taurul impunității. Confruntarea abia începe”
Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, este lăudată de publicația elenă Eidiseis, care scrie că este soluția pentru corupția cronică ce a dus la catastrofa feroviară de la...
Bistrița: Elev lovit de o autoutilitară când cobora din microbuzul școlii. Victima a fost dusă de urgență la spital
Bistrița: Elev lovit de o autoutilitară când cobora din microbuzul școlii. Victima a fost dusă de urgență la spital
Un copil de opt ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, a ajuns la spital, marţi, 16 aprilie, după ce a fost lovit de o autoutilitară, chiar în momentul în care cobora din microbuzul de...
#accident feroviar, #Bistrita Nasaud, #masina lovita de tren, #plan rosu de interventie , #accident