Autoritățile indiene au dezvăluit cauza tragediei feroviare din Odisha. Cele trei trenuri s-au ciocnit în urma „unei schimbări în sistemul electronic”

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 14:54
2306 citiri
Autoritățile indiene au dezvăluit cauza tragediei feroviare din Odisha. Cele trei trenuri s-au ciocnit în urma „unei schimbări în sistemul electronic”
Bilanțul victimelor dezastrului a fost revizuit ușor în scădere la 275 de morți. FOTO: Twitter.com

Accidentul feroviar din India – în urma căruia sute de persoane au murit în urma coliziunii a 3 trenuri – a fost cauzat de „o schimbare în sistemul electronic”, a anunțat duminică, 4 iunie, ministrul indian al căilor ferate Ashwini Vaishnaw. Pesoanele responsabile au fost identificate, iar o anchetă va stabili consecințele.

Ministrul indian a declarat că accidentul în care au fost implicate două trenuri de pasageri și un tren de marfă, care a avut loc vineri în estul statului Odisha, s-a produs „din cauza unei schimbări în sistemul electronic de interblocare”, ele referindu-se la sistemul de semnalizare folosit de căile ferate.

Ashwini Vaishnaw a subliniat că o anchetă va arăta „cine a fost responsabil pentru această greșeală”, transmite CNN.

„Așteptați să fie gata raportul de anchetă. Dar cauza a fost identificată și persoanele responsabile au fost identificate”, a declarat el.

Cu toate acestea, ministrul a refuzat să dea mai multe detalii, spunând că „nu este potrivit să spunem nimic în acest moment”.

„Să lăsăm ca totul să fie investigat de autoritățile de anchetă corespunzătoare”, a adăugat el.

Anunțul a venit în timp speranțele că vor mai fi găsiți supraviețuitori s-au redus considerabil, iar autoritățile au trecut duminică de la căutarea de persoane la curățarea epavei.

„Toate cele 21 de vagoane care s-au răsturnat din cauza deraierii trenurilor în stația Bahanaga Bazar au fost ridicate. Acum, locul este curățat”, a declarat Departamentul de Căi Ferate al statului.

Vaishnaw a declarat că scopul este de a avea o „situație completă, asemănătoare cu cea normală, până miercuri dimineață. Am mobilizat o mulțime de resurse”.

Peste 1.000 de muncitori, șapte utilaje de excavare, două trenuri de ajutor în caz de accident și patru macarale feroviare și rutiere au intervenit la locul tragediei.

Bilanțul revizuit al tragediei: 275 de morți

Duminică, bilanțul victimelor dezastrului a fost revizuit ușor în scădere la 275 de morți, de la 288.

Secretarul de stat Pradeep Jena a spus că a fost o greșeală de numărare de două ori a unor cadavre.

Numărul răniților rămâne de peste o mie de persoane, iar peste 100 de pacienți sunt în stare critică, potrivit ministrului indian al sănătății Mansukh Mandaviya.

Medici experți, echipamente specializate și medicamente au fost aduse din capitala indiană, a adăugat Mandaviya.

Cu toate acestea, speranțele de a găsi alți supraviețuitori se diminuează.

„Nu avem prea multe speranțe de a găsi supraviețuitori”, a declarat sâmbătă Sudhanshu Sarangi, șeful serviciilor de pompieri din Odisha, pentru agenția de presă indiană ANI.

Ce despăgubiri vor primi rudele victimelor

Rudele celor care au murit vor primi despăgubiri de 500.000 de rupii (6.067 de dolari), iar cele ale celor care au fost răniți grav, câte 100.000 de rupii (1.213 dolari).

Autoritățile statului au declarat că un serviciu special de trenuri va circula duminică pentru a transporta supraviețuitorii și cadavrele din Odisha.

Trenul va circula până la Chennai, în sudul statului Tamil Nadu, și va opri în toate gările importante, având atașat un vagon pentru a transporta trupurile celor decedați.

Premierul indian Narenda Modi, care a vizitat locul, a transmis un mesaj de apreciere pentru munca autorităților locale și a salvatorilor care au intervenit în operațiunile de salvare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Anchetă internă la Autoritatea Electorală Permanentă, după ce datele personale a peste 1.300 de persoane au fost făcute publice
Anchetă internă la Autoritatea Electorală Permanentă, după ce datele personale a peste 1.300 de persoane au fost făcute publice
Incidentul s-a produs joi, 11 aprilie, iar scurgerea de informaţii a fost raportată, vineri, Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Datelor cu caracter personal. Potrivit informaţiilor,...
Umbra premierului naționalist Viktor Orban planează asupra preluării unui important grup media european
Umbra premierului naționalist Viktor Orban planează asupra preluării unui important grup media european
Canalul TV european de știri a fost cumpărat în 2022 cu fonduri de la apropiați ai prim-ministrului naționalist al Ungariei, potrivit unor documente confidențiale citate de Le Monde. Pe 19...
#accident feroviar, #tragedie India, #bilant morti, #ancheta, #cauze , #India