CFR Călători retrage din circulație toate locomotivele de tipul celei implicate în accidentul de la Galați

Vineri, 31 Martie 2023, ora 13:19
1641 citiri
CFR Călători retrage din circulație toate locomotivele de tipul celei implicate în accidentul de la Galați
Accidentul din gara Galați FOTO News

CFR Călători a decis să retragă din circulație toate locomotivele de tipul celei care a provocat accidentul feroviar de la Galați de sâmbătă seara, 25 martie, transmite compania.

„Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulație, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, în data de 25.03.2023.

Ca măsură suplimentară de siguranță a circulației trenurilor, CFR Călători va proceda, prin intermediul unei entități independente abilitate, la expertizarea soluției tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, retrase temporar. Pentru CFR Călători este prioritară siguranța circulației trenurilor, asigurarea securității pasagerilor și a salariaților săi”, transmite compania, într-un comunicat de presă.

Locomotiva implicată în accidentul feroviar de la Galați, EC 128, cu putere 3400 kW este o Rade Koncar clasa 43 și ar fi vorba de peste 20 de locomotive de acest tip care sunt operate de CFR Călători.

Locomotiva unui tren a lovit un vagon de călători în gara din Galați în seara zilei de sâmbătă. În urma accidentului, care s-a soldat cu moartea unei femei şi cu rănirea a trei bărbaţi, a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de "distrugere sau semnalizare falsă", "ucidere din culpă" şi "vătămare corporală din culpă".

Din declaraţia mecanicului, reiese că locomotiva a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare dar acesta nu a mai frânat, ceasul vitezometrului locomotivei rămânând blocat la 75 km/h.

#accident gara galati, #CFR Calatori, #retragere locomotive , #accident
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Oare, n-ar trebui procedat ca-n Grecia, care după catastrofa ferovi