Accident grav în Bihor: 14 persoane au fost rănite după ce un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit

Vineri, 17 Februarie 2023, ora 15:23
1588 citiri
Accident grav în Bihor: 14 persoane au fost rănite după ce un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit
Imagine de la locul accidentului FOTO ISU Bihor

Un accident grav, soldat cu 14 victime, s-a produs vineri, 17 februarie, pe DN 76, în localitatea Petrileni, în coliziunea dintre un microbuz şi un autoturism, a informat ISU Bihor.

"Pompierii militari bihoreni acţionează pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe DN 76, pe raza localităţii Petrileni, eveniment în care sunt implicate 24 persoane aflate într-un un microbuz şi un autoturism", a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.

Potrivit acesteia, cele 20 de persoane care se aflau în microbuz şi 4 în autoturism au fost evaluate şi asistate medical. În microbuz se aflau 18 copii şi 2 adulţi, din care 9 copii, aflaţi în cod verde medical şi şoferul microbuzului au fost asistaţi medical, urmând să fie transportaţi la spital.

"Din cele 4 persoane aflate în autoturism, două au suferit răni grave şi două au fost rănite uşor. După acordarea îngrijirilor care se impun tuturor celor 14 victime, echipajele medicale şi pompierii militari le vor transporta la spital. Situaţia este în dinamică", a mai precizat Camelia Roşca.

Evenimentul rutier a fost anunţat la 112 la ora 13,30. La faţa locului au fost trimise numeroase echipaje pentru salvarea victimelor: echipajele Staţiei de Pompieri Ştei, Secţiei de Pompieri Beiuş şi Detaşamentului 2 Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare şi cu două ambulanţe SMURD tip B2, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, Alina Fărcuţa, a precizat că împrejurările în care s-a produs evenimentul urmează să fie stabilite din cercetările poliţiştilor care se află la faţa locului.

În ceea ce priveşte persoanele rănite, din primele date, în urma accidentului rutier, 14 persoane (10 din microbuz şi 4 din autoturism) au suferit diverse leziuni, majoritatea aparent uşoare.

"În prezent, acestora li se acordă îngrijiri medicale la faţa locului, urmând să fie transportate la spital pentru investigaţii şi îngrijiri medicale", a mai detaliat Alina Fărcuţa.

Traficul rutier nu este blocat în zonă, se desfăşoară pe o bandă, alternativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul a fost atacat din Liban. Mai mulți soldați dar și civili israelieni sunt răniți, unii în stare gravă
Israelul a fost atacat din Liban. Mai mulți soldați dar și civili israelieni sunt răniți, unii în stare gravă
Hezbollahul libanez a declarat miercuri că a lansat rachete şi drone asupra unei instalaţii militare din nordul Israelului, un incident despre care armata israeliană (IDF) a anunţat că s-a...
14 soldaţi şi patru civili israelieni au fost răniți după un atac cu drone și rachete al Hezbollah libanez VIDEO
14 soldaţi şi patru civili israelieni au fost răniți după un atac cu drone și rachete al Hezbollah libanez VIDEO
Hezbollahul libanez a recunoscut miercuri, 17 aprilie, că a lansat un atac cu rachete şi drone asupra unei instalaţii militare din nordul Israelului. În incident au fost răniți 14 soldaţi...
#accident grav, #Bihor, #raniti, #microbuz , #accidente rutiere