UPDATE O familie de 4 români morți în accidentul de autocar din Italia. MAE: Identificarea victimelor s-a efectuat cu dificultate

Miercuri, 04 Octombrie 2023, ora 20:30
9192 citiri
UPDATE O familie de 4 români morți în accidentul de autocar din Italia. MAE: Identificarea victimelor s-a efectuat cu dificultate
În total, 21 de persoane și-au pierdut viața în accident FOTO Twitter/Luigi Brugnaro

Patru români au murit în accidentul produs marți seară în Mestre (Veneția), după ce un autobuz s-a prăbușit de pe rampa unui pod și a luat foc, anunță MAE.

UPDATE 21.46 Cei patru români ar face parte din aceeași familie, doi frați și părinții lor, susține digi24.

Știre inițială

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Accidentul rutier a avut loc marți seară, 3 octombrie, în jurul orei 19:30, în orașul Mestre din regiunea italiană Veneția. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Mestre de Veneția.

Din datele de până acum, se pare că autobuzul a ieşit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonjat în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ treizeci de metri.

Vehiculul alimentat cu metan ar fi luat foc după ce a atins cablurile electrice. Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului. "Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi". Acestea au fost primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operaţiuni.

Autocarul nu efectua o cursă regulată, ci era un vehicul închiriat pentru oaspeţi de către un camping din Marghera. Era un autocar aparţinând companiei "La Linea", care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia.

Quarterly Report - Editia 4

Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia...
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Burduja, ironic la adresa lui Nicușor Dan: "Bilanţul dânsului este, în termeni matematici, zero"
Bilanţul real al mandatului actualului edil, Nicuşor Dan, este egal cu zero, a declarat luni, 20 mai, într-o conferinţă de presă, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al...
#accident Italia romani morti, #tragedie italia, #autocar cazut, #accident rutier Italia , #Italia