Cine sunt românii care au murit în tragedia din Italia. Familia cu două fete de 8 și 13 ani se afla în vacanță

Joi, 05 Octombrie 2023, ora 09:15
9711 citiri
Cine sunt românii care au murit în tragedia din Italia. Familia cu două fete de 8 și 13 ani se afla în vacanță
MAE din România a confirmat miercuri seară că în accidentul din Italia se aflau și români FOTO Twitter / X Franco Scarsella

Presa din Italia a publicat informații despre victimele tragediei care a avut loc în apropiere de Veneția, unde, printre victime s-a aflat și o familie de români.

Potrivit Corriere della Serra, care a publicat lista tuturor victimelor din accident, printre cei care și-au pierdut viața s-au regăsit și doi români aflați în vacanță alături de cele două fiice ale lor. Aurora Maria, născută în 2015, și Georgiana Elena, născută în 2010, au sfârșit alături de părinții lor: Mihaela Loredana, născută în 1981, și Mircea Gabriel, născut în 1978, notează presa din Italia.

Miercuri seara, Ministerul de Externe a anunțat că în accidentul de autocar care s-a petrecut pe 3 octombrie, la Mestre, în apropiere de Veneția, sunt și patru victime cetățeni români.

"Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces".

Tragedia soldată cu 21 de morți, s-a produs marți seară, în jurul orei 20.00, ora locală. Autocarul în care se aflau zeci de persoane a căzut în gol pe șinele de cale ferată de sub pod, și a luat foc în urma impactului. Drept urmare, o parte dintre trupurile celor care au pierit în accident au fost carbonizate.

Deocamdată, nu se cunosc împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Nu se știe clar de ce a ieşit autocarul de pe șosea pe pasajul suprateran Vempa, și a rupt parapetul de protecţie înainte de a plonja în gol.

Conform unor ipoteze lansate de presa din Italia, accidentul s-ar fi putut produce din cauza unor probleme de sănătate ale șoferului de autocar, având în vedere că nu sunt urme de frânare pe șosea.

Quarterly Report - Editia 4

Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Sumă colosală cheltuită de primarul PSD din bugetul public pentru o structură decorativă. Lucrarea se află în Sectorul 4
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, promovat de către premierul Marcel Ciolacu drept unul dintre cei mai de succes edili ai taberei „social-democrate", a semnat un mega-contract de o...
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul...
#accident Italia, #tragedie italia, #accident autocar Italia, #familie romani accident , #Italia