Supărările șoferiței din Iași care a omorât patru oameni după ce a condus băută. Îi displace că este numită ”Văduva neagră”

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 03:25
26984 citiri
Supărările șoferiței din Iași care a omorât patru oameni după ce a condus băută. Îi displace că este numită ”Văduva neagră”
Adina Iuliana Ghervase se teme că judecătorii vor fi imparțiali sub presiunea articolelor din presa locală FOTO Arhivă

Iuliana Adina Ghervase, femeia care a omorât patru muncitori și a rănit grav alți trei, în cumplitul accident produs la Iași în iunie 2022, este deranjată că este numită de presa locală ”văduva neagră” și ”criminala cu sânge rece”.

Șoferița se teme că judecătorul desemnat să ia o decizie în dosarul ei va fi influențat de zecile de articole de presă și va lua o decizie imparțială în ceea ce o privește.

Mai mult, femeia, trimisă în judecată pentru omor calificat și tentativă la omorul calificat, consideră că în Iași, există o evidentă presiune a publicului și că ”toată lumea o voia moartă, condamnată pe viaţă”.

Sunt motivele pentru care Adina Gherevase a cerut Curții de Apel Iași mutarea procesului într-un alt județ unde instanța să poată fi obiectivă şi să nu judece sub influenţa articolelor de media.

Dosarul acesteia se află în prezent pe rolul Tribunalului Iași și acolo va rămâne, Curtea respingând solicitarea Adinei Ghervase.

În noaptea în care a produs accidentul, Adina Ghervase era băută, analizele indicând o alcoolemie de 1.13 g ‰ alcool pur în sânge. Se afla la volanul unei mașini puternice (Alfa Romeo) și conducea în oraș cu o viteză excesivă chiar și pentru autostradă, 148 km/h.

În aceste circumstanțe, șoferița a pierdut controlul volanului, a intrat cu mașina în zidul unei clădiri, după care a ricoșat în grupul de muncitori care făceau reparații la o canalizare din oraș. Patru dintre ei au murit pe loc, iar alți trei au fost răniți grav. Un singur muncitor a scăpat cu viață din măcelul provocat de șoferița băută.

Din arest, Adina Ghervase s-a arătat extrem de deranjată atât de articolele din presa locală care au incriminat-o, numind-o ”Văduva Neagră” și ”criminal cu sânge rece”, dar și de comentariile oamenilor care au cerut condamnarea ei pe viață.

”Sunt aproape 50 de titluri din presa locală. Inculpata a fost făcută „văduva neagră” şi i-a fost expusă viaţa personală (…) în articolele respective toată lumea o voia moartă, condamnată pe viaţă, dar să nu se uite că inculpata nu s-a dus cu un cuţit şi a omorât patru persoane şi a vătămat alte trei”,a justificat apărătorul Adinei Gherase solicitarea de strămutare a procesului în alt județ.

În plus, susține femeia, prin vocea apărătorului, există inclusiv un pericol de tulburare a ordinii publice din cauza presiunii media şi a influenţei pe care articolele din presă o au asupra cetăţenilor oraşului.

Curtea de Apel Iași nu a considerat relevante pretinsa presiune și influență a mass-media asupra judecătorului fondului.

”Petenta inculpată confundă disconfortul creat sieși și, eventual, familiei sale prin cele articolele de presă apărute după producerea evenimentului rutier din data de 17.06.2022, cu existența unei presiuni asupra instanței învestite cu soluționarea cauzei sale penale. Faptul că, după părerea sa, opinia publică ar fi perceput într-un anumit mod situația sa juridică, nu are nicio legătură cu instanța de judecată ori cu înfăptuirea actului de justiție, fiind aspecte total paralele”, au motivate judecătorii ieșeni respingerea cererii.

În plus, Curtea de Apel Iași a explicat că nu există nicio garanție că, odată strămutat dosarul în alt județ, presa nu va mai scrie despre acest caz.

Eveniment Quarterly Report

Șoferul de 19 ani care a omorât trei tineri pe DN1 rămâne în arest. Avea o alcoolemie de aproape 2 g/l alcool pur în sânge
Șoferul de 19 ani care a omorât trei tineri pe DN1 rămâne în arest. Avea o alcoolemie de aproape 2 g/l alcool pur în sânge
Tânărul din Alba care, aflat sub influența alcoolului, a provocat accidentul de pe DN1 în urma căruia trei tineri au decedat, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile....
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
#accident mortal, #accident Iasi morti, #soferita beata, #Tribunal , #accidente rutiere