Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Accident crâncen cu români în Bulgaria: patru persoane au murit și alte nouă sunt rănite, după ciocnirea autocarului în care se aflau cu un autoturism

Sambata, 06 August 2022, ora 12:07
5828 citiri
Accident crâncen cu români în Bulgaria: patru persoane au murit și alte nouă sunt rănite, după ciocnirea autocarului în care se aflau cu un autoturism
Autocarul cu 25 de pasageri, se îndrepta spre România, venind de la Istanbul FOTO: Trud.bg

Accident tragic vineri noaptea în Bulgaria, lângă Veliko Tîrnovo. Trei persoane și-au pierdut viața, transmite Agerpres. Naţionalitatea celor decedaţi nu a fost deocamdată precizată.

În accident a fost implicat un autocar românesc. Pe lângă cele patru persoane decedate, alte nouă au fost rănite, dintre care una este în stare critică, a anunţat poliţia bulgară.

Autocarul cu 25 de pasageri, se îndrepta spre România, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia.

Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii şi şoferul acestuia tocmai ieşiseră din maşină şi au supravieţuit.

Într-o intervenție telefonică la Digi24, Raed Arafat a declarat, că IGSU a trimis o echipă de evaluare la fața locului. Toți cei cinci pacienți români vor fi transferați la București. ”Trei elicoptere vor zbura către Bulgaria, pentru a-i aduce la Spitalul Floreasca”, a declarat Arafat.

Comunicatul IGSU:

În această dimineață, în jurul orei 01:30, un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Accident cu 7 victime pe DN7. Un microbuz a intrat în parapetul care desparte sensurile de mers FOTO
Accident cu 7 victime pe DN7. Un microbuz a intrat în parapetul care desparte sensurile de mers FOTO
Şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 56 de ani au fost răniţi într-un accident rutier care a avut loc marţi seară, 23 aprilie, la intrarea în Deva, după ce microbuzul în care...
Accident mortal pe A1. Un autoturism a intrat în glisiera metalică dintre sensurile de mers FOTO
Accident mortal pe A1. Un autoturism a intrat în glisiera metalică dintre sensurile de mers FOTO
Un bărbat de 38 de ani a murit marţi seară, 23 aprilie, după ce autoturismul pe care îl conducea a intrat în glisiera metalică dintre sensurile de mers ale autostrăzii A1. Accidentul a...
#accident rutier, #accident autocar, #Bulgaria, #morti , #accident
Comentarii