O autoutilitară a intrat într-un autobuz plin cu pasageri. Impactul s-a produs la intersecția dintre un drum european și unul județean

Miercuri, 14 Decembrie 2022, ora 12:07
1945 citiri
O autoutilitară a intrat într-un autobuz plin cu pasageri. Impactul s-a produs la intersecția dintre un drum european și unul județean
Conducătorul autoutilitarei a rămas blocat și a fost nevoie de intervenția pompierilor FOTO viata-libera.ro

Şapte persoane au fost rănite într-un accident produs miercuri, 14 decembrie, în localitatea Nicoreşti, judeţul Galaţi. Unul dintre răniţi a rămas încarcerat, fiind scos de echipajul specializat şi transportat la spital cu un elicopter SMURD.

Din primele informaţii reiese că accidentul s-a produs între două vehicule. În urma impactului, un bărbat a rămas încarcerat, fiind necesară intervenţia echipajului de la descarcerare. Victima a fost extrasă şi preluată de la locul accidentului de un elicopter SMURD. Alte şase persoane, cu traume uşoare, au fost preluate de către echipajele SAJ Galaţi.

"La faţa locului au intervenit o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, ambulanţa SMURD B din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tecuci, echipajul aeromedical SMURD şi două ambulanţe SAJ", transmite ISU Galaţi.

Impactul dintre un autobuz care face curse regulate Tecuci-Buciumeni în care se aflau zeci de pasageri, și o autoutilitară, a avut loc la intersecția Drumului European 581 cu Drumul Județean 252, în apropierea Pieței Cosmești.

”La fața locului au ajuns în scurt timp echipaje de poliție de la Postul de Poliție Buciumeni și de la Serviciul Rutier Galați – Biroul Drumuri Naționale și Europene, dar și echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu” al județului Galați.

Din primele verificări preliminarii s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 48 de ani, din comuna Buciumeni, în timp ce conducea un autobuz, pe DJ 252, a pătruns în intersecție, moment în care a fost lovit în partea lateral stânga cu partea din față a unei autoutilitare, care era condusă de un tânăr de 20 de ani, din comuna Grebanu, județul Buzău.

În urma acestui eveniment rutier, conducătorul autoutilitarei a rămas blocat și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru descarcerare. Întrucât, acesta prezenta mai multe leziuni, a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat în stare conștientă la spital.

Totodată, din autobuzul care efectua cursă regulată Tecuci-Buciumeni și în care se aflau aproximativ un număr de 30 de persoane, au fost rănite 6 femei, cu vârstele cuprinse între 24 și 68 de ani. Acestea au fost preluate și transportate de ambulanțe la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci, pentru investigații medicale amănunțite”, a precizat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cauzele și împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment rutier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Trafic blocat pe autostrada A1 în urma unui accident grav. Un microbuz s-a izbit de un TIR FOTO
UPDATE Trafic blocat pe autostrada A1 în urma unui accident grav. Un microbuz s-a izbit de un TIR FOTO
Un accident rutier grav a avut loc joi, 18 aprilie, pe autostrada A1, în zona localităţii Veştem din judeţul Sibiu. Accidentul s-a produs la kilometrul 230, pe sensul de mers Sibiu-Boiţa....
Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Gestul bizar prin care administrația Barcelonei vrea să se protejeze de turiști. Măsura s-a luat la presiunea localnicilor
Consiliul local al Barcelonei a convins dezvoltatorii unora dintre cele mai populare soluţii digitale de cartografiere să ascundă traseul unui autobuz, din cauza turiştilor. Traseul...
#accident rutier, #Galati, #raniti, #duba, #autobuz, #pasageri , #accidente rutiere