Un autocar cu părinţi şi copii ucraineni s-a răsturnat în Vrancea. La locul accidentului a fost amplasat un cort de prim ajutor UPDATE

Sambata, 27 August 2022, ora 07:09
4074 citiri
Un autocar cu părinţi şi copii ucraineni s-a răsturnat în Vrancea. La locul accidentului a fost amplasat un cort de prim ajutor UPDATE
Imagine de la locul accidentului FOTO editiedevrancea.ro

Un autocar cu părinţi şi copii ucraineni s-a răsturnat sâmbătă, 27 august, în jurul orei 3.00 la Garoafa, pe DN 2 – E 85, în județul Vrancea.

UPDATE 8.18 "Planul Roşu de Intervenţie a fost activat în această dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe E 85, la intrare în comuna Garoafa. 23 de persoane au fost conduse la spital pentru evaluare medicală, dar nimeni nu este în stare gravă.

O persoană a suferit o dislocare de umăr şi a fost internată, iar o altă persoană ar avea un politraumatism la coloană, dar medicii evaluează încă persoanele care au ajuns la unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani.

Restul pasagerilor din autocar au fost conduşi la Centrul de Primire a Refugiaţilor şi mai apoi în Centrul de Cazare Refugiaţi. În jurul prânzului vor fi trimişi în Ucraina, urmând să le asigurăm transportul până la graniţă", a declarat, prefectul Nicuşor Halici, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a petrecut în jurul orei 02,45, în autocarul care venea din Turcia şi se îndrepta spre Ucraina.

Știre inițială:

Şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un podeţ, după care s-a răsturnat pe o parte, relatează presa locală.

La faţa locului au acţionat 13 maşini de intervenţie.

Autocarul cu numere de Ucraina mergea din direcţia Focşani spre Adjud. Accidentul s-a produs chiar la troiţă. Din fericire nu a murit nimeni. Copiii şi părinţii vor fi duşi la Focşani pentru a fi cazaţi”, a precizat primarul comunei Garoafa, Laurenţiu Diaconu, aflat la faţa locului, relatează editiedevrancea.ro.

Două persoane ar fi rănite şi primesc ajutor de urgenţă. Mai multe mame cu copii mici au fost văzute în siguranţă. La faţa locului a fost amplasat şi un cort de prim ajutor.

La Centrul de Primire Refugiaţi din Focşani au ajuns deja 6 persoane cu cetăţenie ucraineană, 2 femei si 4 copii, relatează sursa citată.

#accident rutier, #autocar rasturnat, #Vrancea, #parinti, #copii, #ucraineni , #accidente rutiere
Comentarii