Carambol cu șase mașini pe autostrada A1 din cauza poleiului. Ploaia înghețată greu de combătut: ”Materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheaţă”

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 09:24
4060 citiri
Carambol cu șase mașini pe autostrada A1 din cauza poleiului. Ploaia înghețată greu de combătut: ”Materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheaţă”
Accident cu șase mașini din cauza poleiului, pe autostrada A1 FOTO Facebook/CNAIR

Autostrada A1 a fost închisă în cursul nopții din cauza poleiului pe un tronson de 12 km. (ambele sensuri) de la intrarea pe DN7 (Sibiu-Vâlcea) și până la km. 237 (nod rutier Mohu). Decizia a fost luată după ce șase mașini au fost implicate într-un carambol.

Accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic cu toate că pe panourile de afișaj au fost postate avertismente în acest sens, avertizează CNAIR.

Circulaţia pe autostrada A1, în zona afectată de fenomenul de ''ploaie îngheţată'', a fost deschisă, a anunţat luni dimineaţa Compania Naţională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere.

"În această dimineaţă, începând cu ora 3:00, după încetarea 'ploii îngheţate', drumarii au intervenit şi au făcut posibilă circulaţia pe ambele sensuri ale A1 de la intrarea pe DN7 (Sibiu - Vâlcea) şi până la km 237 (nod rutier Mohu). Menţionăm că fenomenul de 'ploaie îngheţată' este semnalat şi în această dimineaţă în judeţul Sibiu până la ora 10:00. Precizăm că 'ploaia îngheţată' este un fenomen foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheaţă", spune CNAIR.

În acest context, compania de drumuri atrage atenţia conducătorilor auto să reducă viteza dacă trec prin zone cu ploaie, iar pe autostrăzi să respecte recomandările afişate pe panourile de avertizare (reducerea vitezei la 60 km/h şi păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele din faţă).

"Facem din nou apel la conducătorii auto să reducă viteza, să păstreze distanţa între autovehicule şi să respecte avertismentele autorităţilor. Acţionăm în permanenţă acolo unde situaţia o impune. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", avertizează reprezentanţii CNAIR.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni dimineaţa, două atenţionări nowcasting Cod galben de polei pentru localităţi din judeţele Sibiu şi Argeş.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00, în judeţul Sibiu, localităţile Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr şi Boiţa, se vor semnala precipitaţii mixte care depun polei.

#accident rutier, #carambol, #autostrada, #ploaie inghetata, #soferi , #trafic rutier
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă era pe la Sud de Carpați și cu minimum trei benzi pe sens, mai