Accident feroviar grav: un tren InterRegio a spulberat remorca unui camion la trecerea cu calea ferată. Mecanicul a fost rănit VIDEO

Marti, 13 Februarie 2024, ora 16:10
1713 citiri
Accident feroviar grav: un tren InterRegio a spulberat remorca unui camion la trecerea cu calea ferată. Mecanicul a fost rănit VIDEO
Cabina trenului InterRegio a fost avariată grav FOTO Facebook/ Plus Oltenia

Un accident între un tren InterRegio, în care se aflau 50 de persoane, şi un camion încărcat cu deşeuri menajere a avut loc marţi, 13 februarie.

Coliziunea s-a produs în localitatea Bălteni, județul Olt, la o trecere de cale ferată, mecanicul trenului fiind rănit uşor, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Echipajele medicale care s-au deplasat la intervenţie au acordat asistenţă atât mecanicului trenului, cât şi unei femei cu atac de panică.

"Accident feroviar în localitatea Bălteni - implicate un tren InterRegio şi un camion care transporta deşeuri menajere. Acţionează echipaje de la Detaşamentul Slatina şi Staţia Scorniceşti. Mecanicul de locomotivă, cu dureri lombare, şi o femeie, cu atac de panică, primesc asistenţă medicală la locul evenimentului. Şoferul camionului nu a necesitat îngrijiri medicale", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Trenul InterRegio care circula pe ruta Slatina - Bucureşti Nord, la trecere la nivel cu calea ferată, la Bălteni, ar fi lovit una dintre cele două remorci ale unui camion cu deşeuri.

Ulterior, reprezentanţii ISU Olt au informat că mecanicul trenului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Slatina, care a acuzat dureri lombare după impactul între locomotivă şi remorca unui camion, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Slatina fără răni care să-i pună viaţa în pericol. De asemenea, femeia, pasageră în tren, care a suferit un atac de panică şi a primit asistenţă medicală la faţa locului, a refuzat transportul la spital.

În trenul implicat în accidentul de la Bălteni se aflau 50 de călători, aceştia nefiind răniţi. Pasagerii îşi vor continua deplasarea pe ruta Craiova - Piteşti- Bucureşti Nord cu un autocar, potrivit ISU Olt.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, şoferul camionului s-ar fi angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure şi în aceste condiţii s-ar fi produs coliziunea între tren şi remorcă.

"În urma impactului, mecanicul a fost rănit şi i-au fost acordate îngrijiri medicale, cabina de conducere a automotorului din compunerea trenului fiind avariată. Din primele informaţii de la faţa locului, cei 50 de pasageri aflaţi în tren sunt în afara oricărui pericol, doar unul singur suferind un atact de panică. Acestei persoane i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare", se arată în comunicatul CFR Călători.

În contextul accidentului feroviar de la Bălteni, CFR Călători anunţă că este posibil să apară întârzieri în circulaţia trenurilor care tranzitează zona.

"Traficul feroviar este întrerupt temporar fiind necesară intervenţia organelor abilitate pentru eliberarea linei. În acest context, este posibil să apară întârzieri şi la alte trenuri de călători care tranzitează zona în care circulaţia este temporar întreruptă. Informaţii privind reluarea circulaţiei pot fi solicitate la CNCF "CFR" SA, administratorul infrastructurii feroviare", mai menţionează comunicatul CFR Călători.

ORA 15.19 Accident rutier la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieşirea din staţia CF Bălteni Olt

Trenul R 9266 (Craiova - Piteşti) va fi retras din circulaţie, iar călătorii vor fi preluaţi de următorul tren care circulă pe acelaşi traseu, din cauza unui accident rutier înregistrat la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieşirea din staţia CF Bălteni Olt, a anunţat, marţi, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

"Astăzi, 13 februarie 2024, în jurul orei 13:30, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată la ieşirea din staţia CF Bălteni Olt, s-a produs lovirea unei dintre remorcile camionului de către trenul R 9266, la km 174+875. Din primele informaţii transmise de personalul feroviar ajuns la faţa locului, mecanicul automotorului a fost rănit în urma impactului dintre automotor şi remorcă, iar garnitura a fost avariată, aceasta urmând a fi retrasă în staţia Bălteni Olt, după finalizarea cercetărilor desfăşurate de către organele abilitate", precizează CFR SA.

Compania feroviară transmite că intervalul Bălteni - Potcoava (linie simplă) va fi redeschis după finalizarea cercetărilor de către instituţiile abilitate şi retragerea automotorului avariat din linie curentă.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA administrează infrastructura feroviară publică.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#accident tren, #ciocnire interregio, #camion lovit tren, #mecanic ranit , #accident