Laurenţiu Mitici Americanu', instructorul care a împins un tânăr cu trotinetă în faţa maşinii, și-a primit pedeapsa. A fost găsit vinovat pentru omor VIDEO

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 12:15
19409 citiri
Laurenţiu Mitici Americanu', instructorul care a împins un tânăr cu trotinetă în faţa maşinii, și-a primit pedeapsa. A fost găsit vinovat pentru omor VIDEO
Laurențiu Mitici, condamnat la închisoare pentru omor FOTO Facebook

Laurențiu Mitici, cunoscut în lumea moto drept Americanu, a fost condamnat la treisprezece ani şi opt luni închisoare, printr-o sentință a Tribunalului București.

Motociclistul, instructorul moto al polițiștilor, a fost deferit justiției după o șicanare în trafic în urma căreia un tânăr care circula cu trotineta electrică a murit.

Accidentul, intens mediatizat, s-a petrecut pe șoseaua Vitan Bârzești din Capitală, în data de 4 august 2021.

După o șicană în trafic, Laurențiu Mitici a aruncat cu o cască de motociclist înspre un tânăr care circula haotic cu trotineta electrică, la o oră de vârf cu trafic rutier intens. Lovit în cap, tânărul s-a dezechilibrat și a căzut pe șosea fiind izbit de un autoturism condus regulamentar. Șoferul mașinii a declarat că totul s-a desfășurat cu rapiditate astfel că manevrele sale disperate de a evita impactul au fost inutile.

Victima, care s-a dovedit ulterior că se afla sub influența băuturilor alcoolice, a murit la spital din cauza unei fracturi de craniu. Legiștii au stabilit că avea o alcoolemie de de 2,34 g ‰.

Anterior accidentului mortal, Mitici și tânărul cu trotineta au fost implicați într-o coliziune care a și generat scandalul fatal. Motociclistul a explicat că în timp ce aștepta la semafor a fost lovit în spate de trotinetist apoi acesta a încercat să-i ceară socoteală agresorului despre care susține că era evident că se afla într-o stare de ebrietate sau sub influența drogurilor, dat fiind comportamentul său haotic. Mitici a explic că lovitura a fost de o așa amplitudine încât l-a împins cu aproximativ un metru în față deși motocicleta are o greutate de aproximativ 300 kg.

Ulterior, tânărul cu trotineta a părăsit șoseaua, a urcat pe trotuar și apoi pe digul care împrejmuiește lacul Văcărești, iar când a ajuns pe culmea digului ar început să-i adreseze injurii şi ameninţări. După acest episode, trotinetistul a revenit pe drum unde a avut loc și scandalul urmat de accidentul mortal.

Mitici a fost trimis în judecată în ajunul Crăciunului de anul trecut, dosarul său fiind judecat pe rolul secției penale a Tribunalului București, instanță care s-a prononunțat în data de 7 octombrie 2022, sentința nefiind definitivă.

Judecătorii bucureșteni nu i-au acordat instructorului moto nicio circumstanță atenuantă, considerând că Mitici a avut o reacție disproporționată care cu consecințe extreme de grave, moartea unui om, ”starea de beţie a victimei nefiind de natură să diminueze gravitatea infracţiunii sau periculozitatea infractorului”, a motivat magistrații.

Familia tânărului s-a constituit parte civilă în dosar și a cerut daune în valoare de 1.050.000 Euro, instanța arpând doar suma de 50.000 de euro despăgubiri morale.

Laurențiu Mitici are la dispoziție zece zile pentru a ataca sentința Tribunalului București.

Quarterly Report - Editia 4

Zelenski a condamnat și el atacul armat asupra premierului Slovaciei Robert Fico, deși acesta are o viziune pro-rusă
Zelenski a condamnat și el atacul armat asupra premierului Slovaciei Robert Fico, deși acesta are o viziune pro-rusă
Atacul asupra primului ministru al Slovaciei Robert Fico a fost condamnat și de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta a postat pe platforma X un mesaj în care se exprimă total...
Zece ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Legea merge la promulgare
Zece ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Legea merge la promulgare
Camera Deputaţilor a adoptat marți, 14 mai, decizional, proiectul de lege iniţiat de către senatorul PSD Robert Cazanciuc care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor...
#accident trotineta, #motociclist, #accident mortal Bucuresti, #condamnare, #omor , #omor