Accident grav la Moto GP, soldat cu fracturi și contuzie pulmonară6

Sambata, 25 Martie 2023, ora 12:31
1664 citiri
Accident grav la Moto GP, soldat cu fracturi și contuzie pulmonară6
Accident grav la MotoGP FOTO facebook9

Pilotul spaniol Pol Espargaro (GasGas - Tech 3), victima unei căderi grave în timpul antrenamentelor pentru Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP, clasa-regină a motociclismului viteză, suferă de o contuzie pulmonară şi de mai multe fracturi, a anunţat vineri seara promotorul Campionatului Mondial, Dorna, scrie AFP.

Pe lângă contuzia pulmonară, Espargaro s-a ales şi cu "maxilarul rupt şi o vertebră dorsală fracturată", a indicat Dorna pe contul de Twitter MotoGP.

Vineri, pilotul spaniol, pe pista de la Portimao, s-a izbit violent de un parapet de anvelope aflat pe marginea pistei, după ce a pierdut controlul motocicletei, în timpul celei de-a doua şi ultimei sesiuni de calificări pentru MP al Portugaliei, prima cursă a sezonului.

În vârstă de 31 de ani, Pol Espargaro a primit mai întâi primul ajutor la faţa locului, fiind ulterior transportat la spital.

"Este conştient, reacţionează bine. În prezent este sedat. Nu are probleme în a-şi mişca picioarele şi braţele, aşa că nu există niciun motiv să se teamă de leziuni permanente ale coloanei vertebrale", a declarat unul dintre medici.

Pol Espargaro, fratele lui Aleix - al patrulea clasat în campionatul piloţilor în 2022 - s-a alăturat în acest sezon echipei GasGas, care concurează pentru prima dată în campionatul MotoGP, asociată cu echipa franceză Tech3 (fostă KTM-Tech3 în 2022).

Spaniolul a terminat pe locul 16 la general în sezonul trecut, cu echipa Honda.

#accident, #moto GP, #contuzie pulmonara, #fracturi , #stiri din sport