Locomotiva unui marfar cu 25 de vagoane a deraiat în Vâlcea, iar două tone de motorină s-au scurs pe sol FOTO

Marti, 28 Martie 2023, ora 11:42
4540 citiri
Locomotiva unui marfar cu 25 de vagoane a deraiat în Vâlcea, iar două tone de motorină s-au scurs pe sol FOTO
Două tone de motorină s-au scrus pe pământ FOTO / captură gazetavalceana.ro

Al treilea accident feroviar din acest an, din țară, a avut loc marți dimineața, 28 martie, în județul Vâlcea: locomotiva unui marfar a deraiat, i s-a spart rezervorul, iar două tone de motorină s-au scurs pe pământ.

O locomotivă care împingea un tren de marfă alcătuit din 25 de vagoane încărcate cu cărbune a deraiat, marţi, în zona localităţii Cernişoara din judeţul Vâlcea, pe o rută pe care circulă doar trenuri de marfă. În urma accidentului, rezervorul locomotivei s-a spart şi circa două tone de motorină s-au scurs în sol, susțin cei de la ISU Vâlcea.

Potrivit Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Feroviare Vâlcea, poliţiştii din cadrul instituţiei au fost sesizaţi, marţi, dimineața, despre faptul că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metri, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de la o osie, arată gazetavalceana.ro.

Poliţiştii au stabilit că sesizarea se confirmă, fiind constatate doar pagube materiale. Ei fac fac cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar.

Traficul feroviar este blocat pe ruta Băbeni-Alunu, pe care circulă doar trenuri de marfă.

”În urma accidentului, s-a spart rezervorul locomotivei şi s-au scurs circa două tone motorină în sol. Accidentul feroviar este în localitatea Cernişoara, iar la intervenţie se deplasează o autospecială de stingere cu apă şi spumă de la GI Maciuca”, a transmis ISU Vâlcea.

Ruta Băbeni-Alunu este o cale ferată secundară, folosită în special pentru transportul de lignit din bazinele carbonifere de la Alunu şi Berbeşti către Centrala electrică de termoficare (CET) Govora, arată agerpres.

#accident, #accident feroviar, #Valcea, #locomotiva, #tren deraiat, #marfar , #accident