Ce se întâmplă când un avion se ciocnește cu un camion. Accident stupid, lămurit după 4 ani. Pilotul și un mecanic au fost răniți grav FOTO

Autor: N.G.
Vineri, 01 Iulie 2022, ora 03:25
4943 citiri
Ce se întâmplă când un avion se ciocnește cu un camion. Accident stupid, lămurit după 4 ani. Pilotul și un mecanic au fost răniți grav FOTO

Un avion de mici dimensiuni ce desfășura activități agricole s-a ciocnit în zbor cu un camion ce merge pe un drum național și, după câteva zeci de metri, s-a prăbușit pe câmp. Accidentul mai mulțin obișnuit a avut loc în urmă cu 4 ani, iar, recent, a fost finalizat raportul final de investigație de către Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

Potrivit documentului făcut public, în 6 iunie 2018, aeronava de tip Antonov AN-2, operată de o societate comercială, a fost planificată să execute zboruri aviochimice pe un teren agricol cultivat cu grâu, în zona comunei Băleni, județul Galați.

După realimentarea cu aproximativ 1.200 litri de substanță, aeronava a decolat, apoi a executat o trecere deasupra solei de la Nord la Sud. Sola era mărginită în partea de Sud de un drum județean situat pe un rambleu înalt de 2 metri. Conform declarației pilotului, în momentul executării virajului pe partea stângă în vederea poziționării aeronavei pe direcția S – N pentru a delesta substanța deasupra culturii de grâu, aeronava a pierdut înălțime din cauza apariției unui curent de aer descendent. După axarea pe direcție, în momentul traversării drumului județean DJ253, aeronava a lovit cu roata din dreapta a trenului de aterizare un camion frigorific care circula pe drum, perpendicular pe direcția de zbor a aeronavei.

Camionul lovit și avionul prăbușit în câmp. Foto: raport AIAS

După impactul cu camionul, aeronava și-a modificat traiectoria rotindu-se spre dreapta și aplecându-se către în față. Aceasta nu a mai putut fi controlată, a luat contact cu solul cu planul dreapta inferior al aripii și partea frontală (motorul) la o distanță de aproximativ 40 de metri de camion.

”Conform declarațiilor pilotului și a mecanicului navigant, după impactul aeronavei cu solul a izbucnit un incendiu în zona motorului care s-a extins în cabina de pilotaj. Vasul în care era substanța s-a spart și aceasta s-a aprins. Focul a fost intens și de scurtă durată. Intensitatea mare a fost în zona motorului probabil alimentat și de combustibilul aflat în rezervoare și care s-a scurs prin conductele de alimentare.

Foto: raport AIAS

La câteva momente după ce aeronava s-a oprit din mișcare, mecanicul de bord a încercat să părăsească aeronava. Când a ajuns în dreptul ușii aeronavei a constatat că vasul cu substanță era spart și deplasat, blocând ieșirea din aeronavă. Mecanicul de bord a mișcat vasul și a reușit să părăsească aeronava. Acesta a observat că pilotul era încă în aeronavă și s-a întors. Pilotul era rănit și avea picioarele blocate în zona palonierelor aeronavei. Mecanicul de bord l-a ajutat pe pilot să își elibereze picioarele și a reușit să îl scoată din aeronava care a fost cuprinsă de incendiu. Cei doi au fost preluați de către echipajele SMURD ajunse la locul accidentului și transportați la spital”, se precizează în raportul AIAS.

Impact iminent

Aeronava distrusă în accident a fost construită în anul 1985 și se încadrează în categoria aeronavelor istorice. Aceasta a fost autorizată numai pentru zboruri în varianta aviochimică în varianta stropitor sau prăfuitor.

Foto: raport AIAS

”Zborul a fost efectuat la o înălțime de 4-5 metri cu o viteza de 150-160 km/h. Apropiindu-se de șosea, atenția pilotului a fost concentrată pe momentul începerii delestării, având în vedere faptul că marginea sudică a solei este foarte apropiată de șosea. Acesta nu a mai luat în calcul faptul că șoseaua este situată pe un rambleu înalt de 2 metri, astfel înălțimea de survol a acesteia fiind de 3 metri.

Apropiindu-se de sola ce urma să fie survolată, concentrarea echipajului a fost axată pe menținerea elementelor de zbor și a momentului începerii delestării de substanță, acesta neobservând apropierea camionului din partea dreaptă. Având în vedere faptul că în momentul survolării șoselei, aeronava avea o înălțime de 3 metri, iar camionul avea o înălțime de 4,5 metri, impactul a fost iminent. Aeronava a lovit camionul în partea superioară în spatele cabinei șoferului, cu roata din dreapta trenului principal de aterizare”, se mai precizează în documnet.

Foto: raport AIAS

Cauzele accidentului au fost stabilite ca fiind neobservarea apropierii camionului în momentul survolării șoselei și înălțimea mică de survolare în zona drumului județean.

Citeste si:
Accident cumplit într-un parc de distracții din Germania: 34 de răniți după ciocnirea a două trenuri roller coaster
Accident cumplit într-un parc de distracții din Germania: 34 de răniți după ciocnirea a două trenuri roller coaster
Incidentul a avut loc astăzi, 8 august, la un parc de distracții din sudul Germaniei, unde două trenuri roller coaster s-au ciocnit. Două persoane sunt în stare gravă dintr-un totoal de 34 de...
Doliu la Hollywood! A murit unul dintre cei mai cunoscuți actori din anii 1980
Doliu la Hollywood! A murit unul dintre cei mai cunoscuți actori din anii 1980
Actorul Roger E. Mosley, cunoscut mai ales pentru rolul pilotului de elicopter Theodore "TC" Calvin din serialul de succes din anii 1980 "Magnum, P.I.", a murit duminică, la 83 de ani. Mosley a...