Mal de pământ prăbușit peste doi muncitori, în Vâlcea. Un bărbat de 41 de ani a decedat

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 21:45
1444 citiri
Mal de pământ prăbușit peste doi muncitori, în Vâlcea. Un bărbat de 41 de ani a decedat
FOTO Arhivă Ziare.com

Un bărbat a murit, iar un altul a ajuns la spital, după ce, vineri seara, au fost surprinşi de un mal de pământ, în comuna Păuşeşti-Măglaşi, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Albinaru, a precizat că echipajele de salvatori ajunse la faţa locului i-au găsit pe cei doi îngropaţi, unul până la gât şi inconştient, iar celălalt până la brâu, salvatorii fiind nevoiţi să folosească lopeţile pentru extragerea lor.

"Prima persoană care a fost degajată a fost cea îngropată până la brâu. A fost extrasă conştientă şi predată echipajului SAJ. Şi cealaltă persoană, care fusese inconştientă încă de la începutul operaţiunilor de salvare, a fost extrasă, dar din nefericire, nu prezenta semne compatibile cu viaţa. Medicul prezent la locul intervenţiei a declarat decesul bărbatului", a precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

De îngrijiri medicale la faţa locului a avut nevoie şi tatăl bărbatului decedat, care a asistat la operaţiunile de salvare şi a suferit un atac de panică, fiind evaluat de echipajul SMURD la faţa locului.

Din informaţiile poliţiştilor, se pare că cei doi săpau la un şanţ, pentru extinderea reţelei de gaz din localitate.

"Cele două persoane, un bărbat de 31 de ani, din judeţul Iaşi, respectiv altul de 42 de ani, din judeţul Neamţ, în timp ce efectuau lucrări în vederea extinderii reţelei de gaz, ar fi fost surprinse de un mal de pământ care ar fi căzut peste acestea. În urma activităţilor desfăşurate, s-a reuşit scoaterea celor două persoane, însă bărbatul de 42 de ani nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul acestuia de către echipajul medical aflat la faţa locului", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Loredana Sandu.

La faţa locului s-a intervenit cu o ambulanţă SMURD, o autospecială de intervenţie rapidă, o autospecială de stingere, una de descarcerare, un camion de intervenţie, un container multirisc, precum şi cu două ambulanţe SAJ.

Autorităţile continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs evenimentul.

Eveniment Quarterly Report

12 ani de închisoare pentru rapperul care a ucis un tânăr
12 ani de închisoare pentru rapperul care a ucis un tânăr
După 14 ore de deliberări, regele afro-trapului MHD, al cărui nume real este Mohamed Sylla, a fost condamnat, sâmbătă seară, la 12 ani de închisoare pentru uciderea unui tânăr de 23 de...
Giorgio Napolitano a încetat din viaţă. Fostul preşedinte italian avea 98 de ani
Giorgio Napolitano a încetat din viaţă. Fostul preşedinte italian avea 98 de ani
Fostul preşedinte italian Giorgio Napolitano (2006-2015), lider istoric al Partidului Comunist şi promotor al construcţiei europene, a murit vineri, 22 septembrie, la vârsta de 98 de ani,...
#accident, #mal pamant, #deces , #accident