Plangere la Ciolos pentru ministrul Agriculturii, din partea subalternilor

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 14:51
2975 citiri
Plangere la Ciolos pentru ministrul Agriculturii, din partea subalternilor
Foto: Facebook/ Achim Irimescu

Angajati ai Ministerului Agriculturii au transmis o plangere prealabila premierului Dacian Ciolos, in care reclama reducerea organigramei ministerului, de catre ministrul Achim Irimescu.

Irimescu a cerut si a obtinut o Hotarare de Guvern prin care s-a modificat astfel organigrama, scrie Stiripesurse.ro.

Noua organigrama a fost atacata de angajatii ministerului in instanta de contencios administrativ. In plus, acestia au trimis si o plangere prealabila premierului Dacian Ciolos.

"Daca am merge pe acelasi rationament prezentat in nota de fundamentare a proiectului Hotararii de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1185/2014 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-ar presupune ca ar trebui desfiintate toate posturile de Director General Adjunct din toate institutiile publice.

(...) Mai mult, o modificare a structurii organizatorice a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale face mai mult rau decat bine si va produce inevitabil urmari grave si iremediabile in procesul de atragere a fondurilor europene.

Va aduc la cunostinta ca salariile intregului personal care lucreaza in cadrul Autoritatii de Management PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala - n.red.) cat si celelalte taxe si impozite aferente platilor salariale cat si contributiile sociale se platesc integral din fondurile Uniunii Europene, statul roman neplatind un leu", se arata in plangere.

Ministru: In ultimii 5 ani, din Romania s-au scos 35 de miliarde de euro cu camionul. Reactie foarte dura a lui Basescu

De asemenea, angajatii mai intreaba "Care este logica desfiintarii acestor posturi?".

"De ce se doreste schimbarea unui mecanism organizatoric care a functionat cel mai bine in Romania, fiind preluat ca titlu de exemplu de alte programe operationale in Romania si datorita caruia programul PNDR 2007-2013 a avut un grad de absorbtie de 88,36%?

Aceasta schimbare a organigramei MADR este benefica sau daunatoare pentru procesul atragerii fondurilor europene?

(...) Isi asuma acest guvern eventualele corectii financiare sau sistarea platilor care ar putea surveni ca urmare a blocajului institutional creat de acest HG la sfarsitul anului 2018?", se mai arata in plangere.

Ministrul Agriculturii: Romania e o piata de mana a zecea. Sunt cazuri in care salamul se spala cu otet

Ministrul Agriculturii spune ca in Romania se vinde peste cu viermi: Reactia importatorilor

In luna decembrie, Achim Irimescu a explicat cum vrea sa rezolve problema birocratiei din institutiile pe care le are in subordine.

"In primul rand, optimizand organigrama. Vreau sa o mai usurez, sa nu mai am o armata de directori generali adjuncti, directori si asa mai departe. Nu am un procent anume de reducere, dar in mod sigur o voi usura. Adica, mergem pe eficienta. Unde s-a creat o directie de dragul de-a avea un director, clar voi renunta", a spus ministrul Agriculturii, pentru Agerpres.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Achim Irimescu organigrama minister, #plangere Achim Irimescu , #ministrul Agriculturii