Supermarketuri inchise in weekend? Ministrul Agriculturii revine cu explicatii

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 16:24
6803 citiri
Supermarketuri inchise in weekend? Ministrul Agriculturii revine cu explicatii
Foto: Facebook/Achim Irimescu

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a negat, miercuri, ca ar fi sustinut subiect si predicat inchiderea supermarketurilor in weekend.

"Vreau sa clarific chestiunea privind solicitarile producatorilor, respectiv ca hipermarketurile sa-si reduca programul in weekend si ca 51% din produsele agro-alimentare comercializate sa fie produse in Romania. Aceasta deoarece mi s-au atribuit afirmatii pe care nu le-am spus.

Mai intai consider ca ar trebui analizat in ce masura o reducere a orarului hipermarketurilor (inchiderea cu una - doua ore mai devreme in weekend) ar ajuta fermierii. Daca analiza ar indica un efect pozitiv, atunci am putea discuta su supermarketurile sa vedem ce solutie ar fi. In niciun caz nu se poate decide de catre autoritati inchiderea hipermarketurilor in weekend!

In alta ordine de idei, cu totii ne-am dori cat mai multe produse romanesti in magazine, dar trebui vazut in ce mod se poate realiza. Pe timpul iernii este greu de presupus ca Romania ar putea in cativa ani macar sa asigure procentul respectiv la fructe si legume in hipermarketuri.

Multumesc de atentie!", a scris pe Facebook Achim Irimescu.

Ministrul Agriculturii a avut o interventie, marti, la Comisia de agricultura a Camerei Deputatilor. Potrivit Agerpres, el a comentat inchiderea supermarketurilor in weekend, prevedere inclusa intr-un proiect de lege.

"Nu cred ca le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai vazut in Europa, cel putin inteleg ca in Anglia este un pic mai altfel, magazinele se inchid de la ora 18:30 in zilele normale, iar in weekend nici vorba.

La noi este o moda sa te duci la supermarket in weekend si la o ora tarzie. Haideti sa discutam. Cred ca dansii traiesc foarte bine in Romania si atunci haideti sa facem apel la dansii si sa facem front comun", a spus atunci Irimescu.

Supermarketuri inchise in weekend? Ministrul Agriculturii sustine initiativa (Video)

Initiativa legislativa ii apartine lui Marin Anton de la UNPR, care a propus ca supermarketurile sa fie inchise de sambata, de la ora 14.00, pana luni dimineata.

Este a doua oara cand el depune in Parlament un proiect care cuprinde acest lucru, avand in vedere ca prima initiativa a fost respinsa anul trecut.

Supermarketuri inchise in weekend? Ministrul Agriculturii sustine initiativa (Video)

Vor sa inchida supermarketurile in weekend: Sa stam mai mult cu familia, sa facem miscare

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ministrul agriculturii inchidere supermarketuri weekend, #inchidere supermarketuri weekend , #ministrul Agriculturii
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Păi și cu mallurile cum rămâne, că nu mai avem pingele!