Activişti de mediu au înnegrit apa unei fântâni monumentale din Roma. „Prefigurează scenariul sfârşitul lumii spre care ne îndreptăm”VIDEO

Sambata, 01 Aprilie 2023, ora 16:54
2042 citiri
Activişti de mediu au înnegrit apa unei fântâni monumentale din Roma. „Prefigurează scenariul sfârşitul lumii spre care ne îndreptăm”VIDEO
Protestele din Italia fac parte dintr-o serie de acţiuni în întreaga Europă pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice FOTO Captură video

Activiştii ecologişti au înnegrit apa unei fântâni monumentale din Piazza di Spagna din Roma, în timpul unui protest despre care au spus că a evocat un scenariu de „sfârşit al lumii”.

Trei activişti ai organizaţiei Last Generation au turnat cărbune lichid vegetal în Fontana della Barcaccia, o capodoperă barocă din secolul al XVII-lea, situată la poalele treptelor spaniole, înainte de a fi escortaţi de poliţie.

Fântâna, în formă de barcă, a fost proiectată de celebrul sculptor italian Pietro Bernini.

Înnegrirea apei „prefigurează scenariul „sfârşitul lumii” spre care ne îndreptăm, pe măsură ce apăsăm din ce în ce mai tare pe accelerator: secetă alternând cu inundaţii devastatoare, care vor pune capăt vieţii pe Pământ”, a spus Last Generation într-un comunicat.

Last Generation a început să organizeze proteste paşnice, dar perturbatoare în Italia, anul trecut, înaintea alegerilor generale, îndemnând politicienii tuturor partidelor să facă din schimbările climatice prioritatea lor.

Protestele din Italia fac parte dintr-o serie de acţiuni în întreaga Europă pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Activiştii au aruncat cu supă, piure de cartofi sau cu vopsea lavabilă pe diferite situri de patrimoniu sau obiecte de artă din muzee.

#activist mediu, #activisti de mediu, #fantana roma, #protest, #sfarsitul lumii, #schimbari climatice , #Italia