Mărturisirea actriței Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo: “Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem”

Miercuri, 04 Mai 2022, ora 13:40
6401 citiri
Mărturisirea actriței Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo: “Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem”
Actriței Viorica Vodă FOTO culturaladuba.ro

Prezentă pe scena Premiilor Gopo alături de echipa filmului Filantropica, la aniversarea a 20 de ani de lansarea peliculei, actrița Viorica Vodă a vorbit public despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul său din Filantropica.

Actrița avea 25 de ani când a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu.

“Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui.

Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.

Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.

Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.

Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună.

Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare”, a declarat actrița pe scenă, vizibil afectată de cele relatate.

Mărturisirea Vioricăi Vodă nu a fost comentată de regizorul Nae Caranfil, care a încheiat momentul prezenței echipei Filantropica vorbind strict despre film, scrie culturaladuba.ro.

Denis Alibec, încrezător la Euro 2024: ”Aş vrea să ajungem şi în finală”
Denis Alibec, încrezător la Euro 2024: ”Aş vrea să ajungem şi în finală”
Atacantul Denis Alibec a declarat, duminică, la FRF TV, că naţionala României este unită şi a arătat că nu renunţă niciodată. El este încrezător că tricolorii pot face o figură...
Anunțul lui Edi Iordănescu înaintea debutului la Euro 2024: ”Iar dacă lucrurile nu vor merge cum ne dorim...”
Anunțul lui Edi Iordănescu înaintea debutului la Euro 2024: ”Iar dacă lucrurile nu vor merge cum ne dorim...”
Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Edward Iordănescu, a transmis, sâmbătă, pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, un mesaj în care afirmă că echipa este pregătită pentru...
#actrita, #Premiile Gopo, #hartuire sexuala, #Romania, #psihoterapie , #Stiri Viorica Voda
  1. O femeie care urăște să gătească a dezvăluit cele 5 mese ușoare și sănătoase care au ajutat-o să slăbească 90 de kilograme
  2. Orașele în care turiștii pot găsi cea mai bună mâncare. Surpriza din Top 10
  3. Horoscop zilnic. Duminică, 16 iunie. Zodia care ar trebui să petreacă mai mult timp cu ființa iubită
  4. Bancul zilei: Cum reacționează o femeie la anumite informații
  5. Opt lucruri din casa ta pe care ar trebui să le înlocuiești mai des
  6. Prestația lui Babasha la concertul Coldplay, apreciată de un fost șef SRI: ”Cel mai sincer discurs politic”
  7. 10 lucruri surprinzătoare pe care un expert oncologic spune că nu le-ar mânca niciodată. Multe sunt considerate sănătoase. "Deteriorează ADN-ul celulelor"
  8. Mai sunt câteva zile până la ”declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial”. Profeția celui numit ”noul Nostradamus”
  9. Horoscop zilnic. Sâmbătă, 15 iunie. Zodia care ar putea începe o relație nouă
  10. Bancul zilei: Cui vrea un bărbat să spună un banc