Actrița Sally Ann Howes a murit. Vedeta de la Hollywood avea 91 de ani VIDEO

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 16:39
3021 citiri
Actrița Sally Ann Howes a murit. Vedeta de la Hollywood avea 91 de ani VIDEO
Actrița avea vârsta de 91 de ani FOTO Facebook/ British Music Hall Society: Home of Music Hall & Variety

Sally Ann Howes, o cunoscută actriţă de teatru şi film, care a devenit celebră după rolurile interpretate atât pe Broadway, cât şi în West End în producţii precum "Chitty Chitty Bang Bang", "My Fair Lady" şi "Brigadoon", a murit.

Actrița avea vârsta de 91 de ani.

Informaţia despre decesul artistei americano-britanice a fost confirmată de unul dintre fiii ei, Andrew Hart Adler.

Ann Howes s-a remarcat în calitate de actriţă şi cântăreaţă în producţii teatrale puse în scenă la Londra şi New York, într-o carieră care s-a întins pe durata a peste şase decenii.

Ea a înlocuit-o pe Julie Andrews în rolul Eliza Doolitle în producţia originală de pe Broadway "My Fair Lady" în 1958, când Julie Andrews s-a întors în Marea Britanie pentru a juca în versiunea londoneză a aceluiaşi musical.

Tot în 1958, Ann Howes a apărut pe coperta revistei americane Life, în luna martie.

În 1963, a fost nominalizată la premiul Tony pentru cea mai bună actriţă în rol principal într-un musical datorită interpretării sale din spectacolul "Brigadoon".

Ann Howes a fost distribuită în filmul muzical "Chitty Chitty Bang Bang" în rolul Truly Scrumptious - fiica unui magnat din industria confecţiilor -, în care a jucat alături de legendarul Dick Van Dyke şi în care a interpretat cântece devenite ulterior clasice, precum "Toot Sweets", "Hushabye Mountain" şi "Doll On A Music Box".

Din septembrie 2007 şi până în ianuarie 2008, a revenit în spectacolul "My Fair Lady" cu ocazia unui turneu american al acestui musical celebru, produs de Cameron Mackintosh şi în care a interpretat personajul Mrs. Higgins.

Ann Howes s-a născut pe 20 iulie 1930 în cartierul St. John's Wood din vestul Londrei. A fost fiica actriţei şi cântăreţei Patricia Malone şi a artistului Bobby Howes, alături de care a jucat în musicalul de pe Broadway "Paint Your Wagon".

Printre alte roluri celebre din cariera ei se numără cele jucate în producţiile teatrale "Summer Song" şi "A Hatful Of Rain".

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
#actrita, #deces, #filme, #teatru , #stiri vedete