Mesajele liderilor de la București după ce Finlanda a devenit membră NATO: ”Alianţa noastră este acum mai puternică”

Marti, 04 Aprilie 2023, ora 17:21
1391 citiri
Mesajele liderilor de la București după ce Finlanda a devenit membră NATO: ”Alianţa noastră este acum mai puternică”
Finlanda a devenit al 31-lea stat membru al NATO FOTO Twitter / Nexta

Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au salutat marți, 4 aprilie, aderarea oficială a Finlandei la NATO.

Într-un mesaj pe Twitter, Iohannis a transmis că Alianţa Nord-Atlantică este acum mai puternică, după ce Finlanda a devenit marţi al 31-lea stat membru al NATO.

”România felicită Finlanda pentru faptul că a devenit astăzi a 31-a ţară membră a NATO! În faţa unor provocări fără precedent din regiunea noastră, unitatea şi solidaritatea vor predomina mereu. Alianţa noastră este acum mai puternică!”, a scris Klaus Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă a amintit că România s-a aflat printre primele țări care au ratificat aderarea Finlandei și Suediei la NATO.

”Guvernul României salută aderarea oficială a Finlandei la NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie! Dreptul suveran al ţărilor de a-şi alege angajamentele de securitate le face mai sigure şi consolidează Alianţa. După decizia istorică de anul trecut de a invita Finlanda şi Suedia să devină state NATO am văzut cel mai rapid proces de ratificare din istoria modernă a Alianţei, iar România a fost între primele ţări care au deschis calea acestora către statutul de membru”, a transmis Nicolae Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Premierul a adăugat că aşteaptă ca Suedia să devină curând membru cu drepturi depline în NATO.

”Îi felicităm pe prietenii finlandezi, noii noştri parteneri de Alianţă în blocul Nord-Atlantic şi le dorim mult succes! Aşteptăm să primim Suedia ca membru cu drepturi depline cât mai curând posibil!”, a completat şeful Executivului.

Finlanda a devenit marţi, în mod oficial, al 31-lea stat membru al NATO, după 30 de ani de nealiniere militară. Prin aderarea la NATO, Finlanda, care a fost invadată de Uniunea Sovietică în 1939, dublează lungimea frontierei cu Rusia a Alianţei Nord-Atlantice conduse de către Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#aderare finlanda nato, #Klaus Iohannis presedinte, #Nicolae ciuca premier , #stiri Klaus Iohannis