Comisarul european pentru Transporturi, despre aderarea deplină a României la Schengen: ”Poate exista o încăpăţânare care să dureze etern”

Joi, 04 Aprilie 2024, ora 10:38
4035 citiri
Comisarul european pentru Transporturi, despre aderarea deplină a României la Schengen: ”Poate exista o încăpăţânare care să dureze etern”
România a intrat în Schengen cu granițele aeriene și maritime din 31 martie 2024 FOTO X/Ciaran O Meachair

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a vorbit, la Bruxelles, în marja evenimentului Connecting Europe Days, despre aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

Adina Vălean susţine că ambele scenarii sunt posibile: fie să aderăm până la finalul acestui an şi cu frontierele terestre, fie să mai aşteptăm „foarte multă vreme”.

Întrebată, într-un interviu pentru News.ro, dacă există un calendar pentru aderarea completă la spaţiul Schengen, şi cu graniţele terestre, și care sunt cele două scenarii - optimist și pesimist, Adina Vălean a răspuns:

”Calendarul, dacă există, e cunoscut de cei care sunt şefi de dosar, adică cei de la Afaceri Interne (Ministerul de Interne - n.r.). Eu nu îl cunosc, nu ştiu să existe. Ştiu că există ambiţia de a intra cât mai repede. Am văzut şi eu declaraţii care vorbesc despre un proces ireversibil, despre faptul că există speranţă, poate chiar sfârşitul anului.

Chestiunea cu Schengen este atât de subiectivă, încât e greu să fii obiectiv. Pur şi simplu poate să fie un moment pe care nu îl cunoaştem încă, dar care va apărea şi va crea o breşă. La fel de bine, se poate să existe o încăpăţânare, o opoziţie la aderarea noastră şi cu spaţiul terestru, care să dureze etern, deci e greu de spus”.

Adina Vălean a mai fost întrebată dacă există riscul să mai aşteptăm alţi 13 ani, spre exemplu, să intrăm deplin în spaţiul Schengen.

”Dacă vă spun că da, îi necăjesc pe cetăţeni. În teorie, totul este posibil: se poate să intrăm anul acesta, se poate să mai aşteptăm foarte multă vreme. Nu ştim nici viitorul Schengen care va fi. Economic, ne-ar fi foarte util să avem şi Schengen-ul terestru, asta este clar. Şi nu numai economic, ci şi din punctul de vedere al impactului pe care o frontieră Schengen îl are în regiunea respectivă pentru locuitori. Trebuie insistat în continuare şi găsite soluţii politice pentru a rezolva Schengen-ul terestru. Pe de altă parte, trebuie să ne pregătim şi noi cumva aceste frontiere. Sunt lucruri care depind şi de noi: a avea condiţii foarte civilizate, a avea un sistem de coadă electronică, a încuraja parcări securizate cu toate facilităţile în zonă, astfel încât să nu se creeze o coadă la frontieră, introducerea documentelor electronice care să se verifice electronic. Toate aceste măsuri le-am văzut atunci când am făcut coridoarele verzi din timpul pandemiei, când se închiseseră toate graniţele între state, chiar şi cele Schengen”, a mai declarat comisarul european pentru Transporturi.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Pentru ca nu a acceptat să participe încă la o dezbatere televizată împreună cu candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, Nicușor Dan, actualul edil, este aspru criticat de...
#aderare Romania Schengen, #aderare partiala Romania Schengen, #Adina Valean, #comisar european transporturi , #Schengen