Ambasadorul Emil Hurezeanu rămâne la București. Condiția autorităților române pentru a relua dialogul cu Viena SURSE

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 21:58
11926 citiri
Ambasadorul Emil Hurezeanu rămâne la București. Condiția autorităților române pentru a relua dialogul cu Viena SURSE
MAE l-a a chemat în ţară în 9 decembrie pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Austria, Emil Hurezeanu FOTO Hepta

Ministerul Afacerilor Externe nu ia în calcul retrimiterea ambasadorului României în Austria, iar oficialii români nu intenţionează să reia cu autorităţile austriece dialogul pe tema Schengen, au declarat vineri seară, 16 decembrie, surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate de news.ro, ambasadorul României din Austria va mai rămâne pentru o vreme în ţara.

”MAE nu ia în calcul retrimiterea ambasadorului la post, până când partea austriacă nu va da semne că doreşte reluarea dialogului”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Guvernul de la Bucureşti nu va relua discuţiile cu omologii din Austria decât după ce aceştia vor iniţia dialogul.

Tot atunci ar putea fi retrimis şi ambasadorul român din Austria la post.

Ambadaroul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost rechemat în ţară după ce Austria a blocat, prin veto, aderarea României la Schengen.

Întrebat despre retrimiterea ambasadorului la post, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, într-o declaraţie de presă de joi, că este un aspect care va fi clarificat de către MAE, dar a precizat că nu se va ajunge la o criză diplomatică.

#aderare Romania Schengen, #austria schengen, #Emil Hurezeanu, #ambasador romania austria , #Schengen