Motivul oficial al absenței ambasadoarei Austriei la București la întâlnirea cu Klaus Iohannis

Marti, 13 Decembrie 2022, ora 18:07
12088 citiri
Motivul oficial al absenței ambasadoarei Austriei la București la întâlnirea cu Klaus Iohannis
Adelheid Folie FOTO Facebook / Austrian Embassy Bucharest

Ambasada Austriei la București a făcut precizări marți după-amiază, 13 decembrie, după ce presa a scris că șefa misiunii diplomatice a lipsit de la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a întâlnit marți cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în România, unde a informat, printre altele, că va aborda subiectul privind refuzul Austriei de a primi România în Schengen la Consiliul European din 15 decembrie.

La întâlnire, ambasadoarea Adelheid Folie a lipsit, în locul său fiind trimis adjunctul său, Georg Oberreiter. După întâlnire, acesta le-a spus jurnaliștilor că ambasadoarea este în vacanță, în Austria, fără a oferi mai multe detalii.

Ulterior, Ambasada Austriacă la București a revenit cu precizări.

”Urmare a relatărilor cu privire la întâlnirea ambasadorilor din Uniunea Europeană cu președintele Iohannis, vă informăm că ambasadoarea Adelheid Folie a suferit în cursul weekend-ului o intervenție chirurgicală necesară și planificată cu mult timp înainte, fiind, astfel, reprezentată de adjunctul său, Georg Oberreiter, în toate îndatoririle oficiale.

Conform celor planificate, ambasadoarea Folie se va întoarce la birou după Crăciun”, se arată în informarea semnată de adjunctul ambasadoarei, potrivit Antena 3.

#aderare Romania Schengen, #ambasadoare austria bucuresti, #absenta, #intalnire, #Klaus Iohannis presedinte , #stiri politice