Primarul Vienei, mesaj puternic de susținere pentru români: ”Au un rol important în economia și cultura Austriei”

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 22:48
6450 citiri
Primarul Vienei, mesaj puternic de susținere pentru români: ”Au un rol important în economia și cultura Austriei”
Primarul capitalei Austriei, Michael Ludwig FOTO Twitter

Michael Ludwig, primarul social-democrat al Vienei, a criticat vineri, 16 decembrie, decizia guvernului austriac de a bloca aderarea României la Schengen.

”Viena este un oraș cosmopolit, care se bazează pe deschidere, coeziune socială, iar locuitorii ei pun întotdeauna unitatea înainte de diviziune. În lumina ultimelor evoluții, este important pentru mine să iau o poziție ca primar”, a transmis Ludwig pe Twitter.

Într-o scrisoare publică adresată celor 45.000 de cetățeni cu origini românești și 20.000 cu origini bulgare care trăiesc în Viena, primarul capitalei Austriei a subliniat că apreciază realizările acestora.

”Ei joacă un rol important în economia, cultura și societatea noastră. Apreciez realizările românilor și bulgarilor, care au rol important în economia și cultura Austriei”, a transmis Michael Ludwig.

Primarul Vienei a mai subliniat că zidul care separă cele două țări trebuie să cadă.

”Ca metropolă, Viena reprezintă solidaritatea socială și vienezii pun pe primul loc colaborarea, nu separarea. Voi continua să lucrez pentru a mă asigura că acest zid va cădea, iar Bulgaria și România vor deveni parte a zonei Schengen în viitor. Întrucât nu este posibil ca într-o Europă unită să îndepărtezi alte țări pentru motive politice interne”, a mai transmis Michael Ludwig, potrivit Adevărul.

#aderare Romania Schengen, #primar viena, #mesaj sustinere, #austria schengen, #vot negativ austria , #Schengen