Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 21:34
5233 citiri
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Austria se opune intrării României în Schengen FOTO hungarytoday.hu

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest sens fiind aprobată cu prioritate de către Comisia pentru Petiţii.

”E oficial: vom avea rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European! Tocmai s-a votat în Comisia pentru Petiţii propunerea mea ca Parlamentul să acţioneze pentru apărarea românilor şi bulgarilor, ale căror drepturi au fost încălcate prin decizia Consiliului din decembrie 2022”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe.

Potrivit acestuia, ”votul Austriei n-a respectat prevederile tratatelor când cancelarul Nehammer a invocat false argumente, prin urmare am cerut ca Parlamentul să meargă până la capăt cu atribuţiile sale şi să întoarcem această decizie”.

”Urmează votul din plen, dar nu sunt motive să ne îndoim că va trece rezoluţia propusă.

Asta pentru că propunerea mea a fost acum adoptată cu prioritate, peste toate celelalte puncte de la votul de astăzi. Grupurile europarlamentare şi colegii din Comisie au înţeles că trebuie URGENT să corectăm această nedreptate care vulnerabilizează Uniunea Europeană”, a mai transmis eurodeputatul.

Acesta a adăugat că ”nu putem permite niciunui stat membru să exercite cu rea-voinţă rolul în Uniune în detrimentul altor state”.

”Românii şi bulgarii nu sunt cetăţeni de mâna a doua, iar principiile Uniunii nu pot fi încălcate nicicum, nu contează că are Nehammer alegeri, că are Putin interes să nu fim în Schengen sau că n-avem bască. Aici, la Bruxelles, nu negociem principii şi nu renunţăm să luptăm pentru ceea ce li se cuvine românilor de peste 10 ani: circulaţie liberă în spaţiul unic european, fără cozi, umilinţe, timp pierdut şi bani aruncaţi la frontiere”, a mai afirmat Vlad Gheorghe.

#aderare Romania Schengen, #rezolutie, #Parlamentul European, #USR, #Austria , #Schengen