Stelian Tănase explică de ce durează atât de mult intrarea României în Schengen: ”Am stat 10 ani sperând să-i prostim, cum facem noi”

Sambata, 03 Decembrie 2022, ora 22:39
7548 citiri
Stelian Tănase explică de ce durează atât de mult intrarea României în Schengen: ”Am stat 10 ani sperând să-i prostim, cum facem noi”
Stelian Tănase susține că România a fost ”împinsă de la spate” în NATO și UE FOTO Facebook

Scriitorul și politologul Stelian Tănase a vorbit sâmbătă, 3 decembrie, despre aderarea României la Schengen, subliniind că țara noastră este nepregătită, așa cum nu a fost pregătită nici când a intrat în NATO și UE.

Stelian Tănase a spus că aderarea țării noastre la Schengen se va produce cu întârziere de ani buni ”din vina exclusivă a politicienilor români.”

”Noi am stat zece ani sperând să-i prostim, cum facem noi: promitem că în șase luni rezolvăm. În naivitatea noastră, că la București lucrurile se rezolvă de această manieră, am crezut că o să meargă asta. A durat 11 ani cred.

Din când în când, câte un politician - Rareș Bogdan e ultimul dintr-o serie lungă, că demagogia a funcționat în acești ani - apărea cu steagul sus, mai ales în campanie, și plângea că România nu e în Schengen, că suntem nedreptățiți, persecutați, că suntem la marginea Europei și politic, dar nu s-au luat măsurile necesare și în ritmul necesar. Nu merge cu jumătăți de măsură, trebuie să faci lucrurile pe care trebuie să le faci!

Vorbele au fost, oamenii au crezut că pot să nu facă și să le arunce ăstora praf în ochi. Uite că n-a fost!”, a spus politologul la B1 TV.

Stelian Tănase a adăugat că țara noastră ”a fost împinsă de la spate” să intre și în NATO și UE.

”Când a fost cu NATO, UE și acum, cu Schengenul, noi niciodată nu am fost pregătiți, noi am fost luați de mână și purtați mai departe că nu eram gata.

Am intrat în NATO că a vrut NATO, au vrut țările occidentale, că era o situație în Orientul Apropiat foarte critică și am intrat să întărim flancul sud-estic al NATO și să facem lanțul până spre Turcia. Și Românai era pe hartă fix unde trebuia, așa că am fost împinși în NATO.

Cu UE la fel - am fost nepregătiți și am fost împinși de la spate.

Acum cu Schengen la fel - intrăm nepregătiți, dar situația din Ucraina… Și trebuie să fim acolo!”, a mai spus scriitorul.

Politogolul a adăugat că un vot negativ pentru România la Consiliul JAI din 8 decembrie va fi ”un eșec politic de proporții”, dar un vot pozitiv și intrarea noastră în Schengen nu ar fi vreun mare câștig pentru toată lumea, ci ar ajuta cu precădere mediul de afaceri.

Ciolacu, o nouă întâlnire cu ”prietenul” Viktor Orban. Ce vor discuta cei doi SURSE
Ciolacu, o nouă întâlnire cu ”prietenul” Viktor Orban. Ce vor discuta cei doi SURSE
Premierul Marcel Ciolacu va avea vineri, 26 iulie, o întâlnire informală cu omologul ungar, Viktor Orban, au precizat joi surse oficiale. Potrivit surselor citate, subiectul abordat va fi...
Klaus Iohannis redeschide problema Schengen: „Ridicarea controalelor și la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar”
Klaus Iohannis redeschide problema Schengen: „Ridicarea controalelor și la frontierele terestre rămâne un obiectiv prioritar”
Șeful statului a declarat miercuri, 24 iulie, într-un discurs cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române, că aderarea României la spațiul Schengen terestru rămâne un obiectiv...
#aderare Romania Schengen, #Stelian Tanase, #politicieni romani, #esec , #Spatiul Schengen
  1. Parlamentarii din Bulgaria cer adoptarea cât mai rapidă a monedei euro. De ce nu este realizabil acest obiectiv
  2. Declarație explozivă. Directorul FBI pune la îndoială faptul că Trump a fost lovit de glonț în timpul tentativei de asasinat
  3. A fost prins un suspect în cazul bărbatului găsit înjunghiat într-un parc din Buzău. Abia fusese eliberat din închisoare. De ce a atacat
  4. Două țări NATO anunță că trimit de urgență 14 tancuri Leopard în Ucraina. Când vor ajunge blindatele
  5. Băncile străine ar putea primi permisiunea de a deschide sucursale în Rusia. Cu ce ajută Moscova această mutare strategică
  6. Investiții de 13 miliarde de lei în spitale noi sau modernizarea celor vechi. Rafila: ”Cel mai important apel de proiecte în sănătate”
  7. Român dispărut misterios pe un aeroport din Italia. De 4 zile nimeni nu mai știe nimic despre el. Apelul familiei
  8. NATO despre resturile de drone rusești căzute în România: Nu sunt informații care ”să indice vreun atac intenționat al Rusiei”
  9. Jennifer Aniston, critici dure la adresa lui JD Vance, omul ales de Trump ca vicepreședinte. Ce a iritat-o pe celebra actriță din serialul Friends
  10. 42 de centre de plasament vor fi desființate până la sfârșitul anului