Tudor Chirilă despre politicieni, după eșecul Schengen: "Ne vor invita să boicotăm stațiunile de schi din Austria”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 17:28
6680 citiri
Tudor Chirilă despre politicieni, după eșecul Schengen: "Ne vor invita să boicotăm stațiunile de schi din Austria”
Tudor Chirilă FOTO Facebook/ Tudor Chirilă

La o zi de când aderarea României la Spațiul Schengen a fost respinsă, situația este în continuare comentată în mediul online.

Printre cei care au reacționat este și Tudor Chirilă. Artistul se referă, printre altele, la lipsa de asumare a unei responsabilități din partea politicienilor români.

"În eșecul Schengen un lucru e clar: politicienii nu-și asumă nicio responsabilitate. Nimic. E un spectacol al neasumării. Desigur, dacă am fi intrat în Schengen am fi avut un spectacol grosolan al emfazei și fuduliei și un festival tv al realizării mărețe. Mă mir că această clasă politică putredă, incompetentă și coruptă nu-i înțelege pe austrieci: oamenii ăia fac ce fac și ai noștri de ani de zile: politizează chestiunea Schenghen, folosesc informații și cifre false, deturnează sensuri că să servească cât pot de bine un discurs electoral câștigător.

De câte ori această clasă politică paralelă cu nevoile României, dar foarte conectată la pîrghiile producției de averi din afaceri cu statul eșuat, nu s-a folosit de teme false, nu a mințit și distorsionat, nu a alimentat atăt un discurs anti-european cât și nenumărate ipoteze conspiraționiste că să obțină voturi prin manipulare, diversiune, falsă stimulare a sentimentului naționa și alimentarea unor temeri false?

Austriecii au procedat fără niciun fel de scrupul, fără niciun fel de argument logic, fără niciun argument factual. Veto-ul lor este, de fapt, un gest de politică internă, un vot care chipurile protejează Austria de dușmanul migraționist din România?

Același tip de joc ca al politicienilor noștri care acum joacă cartea indignării. Se vor indigna însă și atât. Ne vor invita să boicotăm stațiunile de schi din Austria, uitând să ne amintească un lucru simplu: că ei sunt de fapt motivul pentru care am ajuns să boicotăm stațiunile noastre.

La câte spitale regionale am construit în ultimii 30 de ani, autostrăzi, la câte drumuri feroviare am reparat, la câte școli am construit, la câte investiții în reforma instituțiilor statului avem, ar trebui să ne întrebăm și dacă avem cu adevărat vămile alea gata? Că cu MCV ul și justiția vedem ce se întâmplă.

Este foarte trist că chestiunea Schengen va deveni un pretext de lupte politice și o unealtă excelentă de mascare a neputințelor unei clase politice jalnice.

Nu vom vedea asumare, demisii sau soluții coerente. E doar debutul festivalului demagogic românesc care vizează momentul 2024", a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Pericolul atacurilor violente asupra politicienilor: „Partidele devin tot mai radicale. Se propagă un discurs al urii”
Pericolul atacurilor violente asupra politicienilor: „Partidele devin tot mai radicale. Se propagă un discurs al urii”
Atentatul destul de recent asupra premierului slovac Robert Fico, urmat de cel asupra fostului președinte american, Donald Trump, ar trebui să producă îngrijorare, punctează experții, care...
Vasile Dîncu nu-l vede pe Klaus Iohannis comisar european: "Ar fi o cădere pe scara demnităților sociale și politice"
Vasile Dîncu nu-l vede pe Klaus Iohannis comisar european: "Ar fi o cădere pe scara demnităților sociale și politice"
Klaus Iohannis nu va obține un post de comisar european, susține vineri, 19 iulie, Vasile Dîncu, europarlamentar și președintele Consiliului Național al PSD. După ce a ratat funcția de șef...
#aderare Romania Schengen, #respingere, #Austria, #politicieni, #Tudor Chirila , #Spatiul Schengen
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Scarba fata de politicieni e egalata
  1. Românul implicat în violențele din Leeds, strigăt disperat către autorități: „Vă rog să-mi aduceți copiii înapoi”
  2. Sclavie la o stână din România. Trei bărbați au fost sechestrați, bătuți cu furca, supuși la munci grele. Procurorii au intrat pe fir
  3. Angajații de la Ambulanță, în conflict cu Raed Arafat. "Suntem în pragul unei crize majore"
  4. UPDATE Pană de servicii IT în toată lumea. Peste 1.400 de zboruri au fost anulate. Multe altele au întârzieri
  5. Noi servicii medicale decontate de stat pentru românii neasigurați. Lista medicamentelor compensate a fost suplimentată
  6. Când ar putea fi reluată circulația pe Valea Oltului. Ministrul Transporturilor: „Și dacă ar fi batalioane de ostași galbeni, defrișările nu se pot face noaptea”
  7. Ploaie „artificială” în România. Autoritățile fac teste în mai multe județe, pentru combaterea secetei
  8. UPDATE Șapte zboruri Wizz Air au întârziere cauzate de pana informatică mondială. Compania vrea ca pasagerii să ajungă mai devreme la aeroport
  9. Un fost ministru de Externe face apel la români să-și prelungească vizele pentru SUA până pe 30 septembrie. „Și eu voi face la fel”
  10. Reacția MAE la revolta românilor din Marea Britanie. Consulatul din Manchester lucrează la returnarea copiilor luați de serviciile sociale