Dispute între oamenii de afaceri din România pe tema Schengen: "Voi căuta și alte firme mari austriece să mă țin departe de ei"

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 11:27
6313 citiri
Dispute între oamenii de afaceri din România pe tema Schengen: "Voi căuta și alte firme mari austriece să mă țin departe de ei"
Oameni de afaceri în timpul unei discuții FOTO Pixabay

Românii dezbat respingerea aderării României la Spațiul Schengen la o zi după ce Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care s-a opus aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

Unii dintre românii care fac afaceri au anunțat în grupurile dedicate că intenționează să boicoteze firmele austriece de pe teritoriul României.

"Când voi trece prin Austria nu voi cheltui nici un euro"

Unii dintre oamenii de afaceri au anunțat deja că au renunțat la serviciile unor firme austriece, alții urmează să facă pasul, după cum au scris pe Grupul antreprenorilor din România.

"Sunt român, nu fac politică, dar azi am decis să renunț la colaborarea cu BCR. Prea mult, prea înjositor, prea că la țară... (vorba reclamei). Asta e răspunsul meu în calitate de reprezentant al grupului de firme Crisco la refuzul Austriei de acceptare a României în spațiul Schengen."

"Și eu am încetat să alimentez de la OMV și Petrom și voi căuta și alte firme mari austriece ce au business în România să încerc să mă țin departe de ei și să caut alternative, felicitări tuturor celor care decid să ia parte la acțiune."

"Eu pe lângă Raiffeisen, închid și ING."

"Nu e despre politică, ci despre demnitate, eu spre exemplu nu voi mai alimenta de la OMV."

"Pentru cei cu "au dreptate să ne refuze". Sunteți antreprenori. Avem un contract ale cărui reguli și clauze le-am respectat. Cealaltă parte din contract trebuia să livreze de 11 ani și nu a făcut-o. E simplu."

"Felicitări și eu am luat aceiași decizie, pa BCR, pa OMV, pa SKI ÎN AUSTRIA, și când voi trece prin AUSTRIA nu voi cheltui nici un euro voi cumpăra rovineta din Ungaria și voi face plinul la mașina mea și mașinile firmei la țările din jurul acestei țări.

Să vadă și ei că nu suntem nimeni în drum. IMPORTANT ESTE SĂ O FACEM CÂT MAI MULȚI."

"Și eu am făcut același lucru cu OMV și și BCR. Și așa serviciile lăsau de dorit. E timpul ca noi, antreprenorii, să fim uniți, că de acolo au băncile bani și asta o să tragă un semnal de alarmă și guvernării ghiocel."

Vinovați sunt politicienii din România

Alții cred că vina refuzului aderării României la Spațiul Schengen o poartă politicienii din țara noastră.

"Ești român, prin urmare te pricepi la politică, filosofie și fotbal ... dar nu despre asta vorbim.

Să înțeleg că nu te-ai decis să renunți la acele servicii datorită calității colaborării sau altor motive întemeiate, ceea ce face alegerea ta să fie una puerilă. Indiferent de încărcătura emoțională pe care dorești să o atașezi gestului tău.

Pe de altă parte, refuzul Austriei (&al altor țări) de a accepta România/ Bulgaria în spațiul Schengen, se bazează pe niște argumente raționale și .. era de datoria clasei noastre politice să demonteze acele argumente, nu de datoria celorlalte țări să facă propagandă pentru aderarea României.

După cum vedem, responsabilii cu acest lucru au eșuat!!

Astfel, ești liber să boicotezi și să protestezi pentru ce dorești, dar dacă te interesează rezolvarea problemei ar trebui să începi protestul tău cu cei responsabili pentru eșecul aderării, pentru eșecul îndeplinirii cerințelor de securitate. Anume, cu propria clasa politică și decidenții care au condus la această decizie ...

Aderarea la spațiul Schengen este un privilegiu nu un drept, un privilegiu care vine la pachet cu o serie de obligații, oligatii pe care noi că societate nu am reușit să le îndeplinim."

"Aveți o măsură cel puțin echivalentă pentru clasa politică de astăzi sau pentru votanții acesteia?"

"Cea mai mare lovitură pentru clasa politică românească va fi un boicot de 3 luni la plata impozitelor. Așa îi vom trezi! Deșteaptă-te române!"

"Un om de afaceri nu ia decizii în plan emoțional. Nu mai este om de afaceri în această situație. Pur și simplu pueril."

"Două bănci austriece reprezintă puțin peste 30% din sistemul bancar românesc, care înseamnă active de cca 120 de miliarde de euro în 2022.

OMV Petrom are 44% din piață de carburanți care atinge 7 mld de euro în 2022. Mai produce 12% din energia electrică, arzând gaz metan românesc plătit cu redevențe ridicole, și acelea neindexate de 15 ani.

Boicotul dvs este echivalentul unei muște interceptând un tir.

Corect este să te înfurii pe cine a permis să devenim un stat vasal economic Austriei, întratât cât să ne bage în şanț cu totu dacă vrea. Politruci, securiști, miniștri, diverși clovni micinosi cu rezidențe în Viena și-au vândut țară, cu sete și continuu pentru că astăzi să fim atât de neputiciosi, și Franz să urineze când vrea pe noi.

A se studia Polonia. În 1989 aveam un PIB echivalent."

"Căutați vinovații unde nu sunt. Vinovați sunt politicienii noștri. Un suporter al naționalei de fotbal spunea, după un meci pierdut; Am jucat bine, dar ne-au bătut scârbele alea!"

Citește și:
CTP anunță un boicot fără precedent! "Protestez în fața minciunilor și măgăriilor"
CTP anunță un boicot fără precedent! "Protestez în fața minciunilor și măgăriilor"
Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas se înfruntă în finala masculină de la Australian Open, meci programat mâine dimineață, de la ora 10.30. Campionul sârb este în fața trofeului cu...
Bărbatul curios să afle cine va veni la înmormântarea lui. "Când îl văd, primul lucru pe care îl voi face este să-i dau o palmă"
Bărbatul curios să afle cine va veni la înmormântarea lui. "Când îl văd, primul lucru pe care îl voi face este să-i dau o palmă"
Un bărbat și-a înscenat moartea, apoi și-a făcut apariția la slujba de înmorântare pentru a vedea cine ar veni și ar plânge după el. Prietenii și familia au fost revoltați de planul...