Marile greșeli pe care le fac oamenii când pun adidașii în mașina de spălat: Întotdeauna scoateți șireturile și branțurile

Luni, 29 August 2022, ora 14:20
42637 citiri
Marile greșeli pe care le fac oamenii când pun adidașii în mașina de spălat: Întotdeauna scoateți șireturile și branțurile
Adidași puși la spălat FOTO ziare.com

Un expert în încălțăminte a împărtășit „cele mai mari greșeli” pe care oamenii le fac atunci când spală adidașii în mașinile de spălat.

Când adidașii se pătează și se murdăresc, poate fi tentant să-i arunci direct în mașina de spălat. Cu toate acestea, încălțămintea ar putea să se deterioreze fără a lua măsurile de precauție necesare.

Lisa Kay, specialistă în încălțăminte, a împărtășit ce greșeli trebuie să evite oamenii atunci când spală pantofii sport și care dintre aceștia pot fi introduși în mașină.

„Deoarece au tendința de a aduna multă murdărie, dacă includeți alte lucruri alături de adidași în mașină, murdăriți și alte articole, așa că cel mai bine este să-i spălați separat.

Dacă puteți, asigurați-vă că sunt puși într-o pungă de spălat sau într-o față de pernă veche pentru a-i proteja.

„Înainte de a introduce pantofii în mașina de spălat, asigurați-vă că clătiți rapid tălpile pentru a îndepărta orice exces de murdărie sau pietre care ar putea fi prinse în canelurile pantofilor. Acest lucru îi va împiedica să rămână blocați în mașina dvs. de spălat și să deterioreze tamburul.”

Pantofi din material textil

Pantofii din material elastic, pânză sau bumbac ar trebui să fie pe un ciclu rapid de 30 de minute la o temperatură scăzută sau la maxim 30C.

De asemenea, ar trebui să fie pe un număr scăzut de rotații, cum ar fi 700 sau mai mic, pentru a menține încălțămintea protejată.

Urmând acești pași, pantofii sport ar trebui să fie protejați de expunerea la prea multă apă pentru o perioadă lungă de timp și să minimizeze orice risc ca pantofii să se micșoreze în timp ce sunt îndepărtate petele.

Pentru petele persistente ar trebui folosit un agent de îndepărtare, cum ar fi bicarbonatul de sodiu și apă, aplicate înainte de a pune adidașii la mașină.

Adidașii din piele

Adidașii din piele pot fi puși la mașina de spălat, dar numai la o spălare la rece.

Cu toate acestea, spălarea la mașină poate slăbi „agenții de lipire” ai pielii, așa că este de evitat, dacă este posibil.

Lisa a sugerat folosirea unui produs de curățat piele sau articole de uz casnic obișnuite, în locul spălării la mașină:

„Amestecă două părți oțet alb cu o parte ulei de măsline într-o sticlă cu pulverizare și agită bine.

Puteți aplica acest amestec pe piele și va dizolva în mod natural murdăria de pe pantofi.”

Pantofii sport din piele intoarsă

Expertul nu recomandă introducerea pantofilor de piele întoarsă în mașina de spălat sau spălarea manuală în apă cu săpun.

Pielea întoarsă absoarbe apa, ceea ce înseamnă că dacă îi puneți în mașina de spălat ar putea să apară pete întinse în țesătură.

Calciul și magneziul din apă pot lăsa urme albe pe piele, motiv pentru care este important să protejați încălțămintea înainte de a ieși în ploaie.

„Pentru petele rezistente de pe pielea întoarsă, vă recomand să aplicați o cantitate modestă de oțet alb pe o cârpă moale și curată, apoi tamponați oțetul pe pată, asigurându-vă că zona murdară este acoperită înainte de a o lăsa să se usuce.

Odată uscată, folosește peria pentru piele întoarsă peste pată în aceeași direcție”, a spus Lisa.

Ce trebuie să faceți înainte de a spăla adidașii în mașină

Scoateți șireturile

Scoateți șireturile înainte de a pune adidașii în mașina de spălat și puneți-i într-o pungă de spălat separată care este sigilată.

Șireturile într-o mașină de spălat ar putea fi prinse în timpul spălării și ar putea „sparge mașina”, potrivit Lisei.

Scoateți întotdeauna branțurile

Branțurile sunt delicate și pot fi complet distruse dacă sunt puse în mașina de spălat.

„O mare greșeală pe care oamenii tind să o facă este să uite să scoată branțurile din pantofi atunci când spală încălțămintea la mașină", a explicat Lisa pentru express.co.uk.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#adidasi, #spalare, #masina de spalat, #reguli , #stiri sociale