Adina Valean a trecut de Comisia de specialitate din Parlamentul European

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 17:59
24550 citiri
Adina Valean a trecut de Comisia de specialitate din Parlamentul European
Foto: Twitter/@AdinaValean

Comisarul propus de Romania, Adina Valean, a reusit sa ii covinga pe membrii Comisiei de Transporturi din Parlamentul European, care au decis sa o valideze, in urma unor discutii in care Verzii s-au opus avizului si au vrut intrebari suplimentare.

Deputatul olandez Bas Eickhout, de la Grupul Verzilor, a explicat intr-o postare care sunt nemultumirile fata de prestatia lui Valean.

Oliver Varhelyi, cea de-a doua propunere facuta de guvernul condus de Viktor Orban pentru portofoliul de comisar pentru vecinatate si extindere, va trebui sa raspunda unor intrebari suplimentare din partea membrilor Comisiei de Afaceri Externe a Parlamentului European.

Astfel, surse europene au explicat pentru Ziare.com ca acesta nu a convins decat 30 de parlamentari, cu 18 mai putin decat avea nevoie pentru a trece de Comisia din PE. Ca atare, el va fi nevoit sa raspunda unor alte intrebari, de asta-data in scris, lucru prevazut in procedura.

Nu e exclusa nici o alta audiere, saptamana viitoare, ceea ce ar prelungi neprevazut de mult intreaga procedura pentru echipa von der Leyen, care ar fi trebuit sa fie validata pana in 1 decembrie.

Cei trei noi comisari desemnati Oliver Varhelyi, Adina-Ioana Valean si Thierry Breton au fost audiati, joi, timp de trei ore fiecare, in Parlamentul European.

Deputatii europeni au evaluat daca acestia sunt calificati pentru a fi membri ai Colegiului Comisarilor, pentru a-si putea indeplini sarcinile si pentru a pune in aplicare programul pe care presedintele ales Ursula von der Leyen l-a prezentat in plenul Parlamentului European in luna iulie.

Iata cum a decurs audierea Adinei Valean in Parlamentul European:

Candidatul Ungariei: Interesele nationale nu sunt separate de cele europene

Primul audiat a fost Oliver Varhelyi, desemnat de Ungaria comisar pentru Vecinatate si extindere - in Comisia pentru Afaceri Externe.

Varhelyi le-a spus eurodeputatilor ca interesele nationale ale tarii sale nu trebuie luate in considerare separat de cele europene, deoarece obiectivul este acelasi - crearea unei comunitati puternice si de succes.

Candidatul ungar a mai spus ca, daca va obtine functia, va cauta sa actioneze ca o veriga de legatura intre principalele institutii europene si tarile vecine cu UE.

Situatia statelor din vecinatatea UE este de importanta strategica pentru comunitate, de aceea este importanta mentinerea stabilitatii, securitatii si prosperitatii in aceste regiuni si reducerea diferentelor intre nivelurile de dezvoltare, a sustinut Varhelyi, potrivit Agerpres. El a adaugat ca pentru diferitele tari partenere ale UE sunt necesare obiective si abordari specifice si ca nu se poate aplica o schema standard.

Reprezentantul Ungariei a sugerat si reducerea nivelului Turciei in relatiile cu UE, de la tara candidata la partener strategic. Varhelyi a afirmat ca Ankara este "un partener cheie" pentru Bruxelles in multe domenii, inclusiv migratia, insa a avertizat ca "nu putem sa ne prefacem ca nu vedem evenimente recente ingrijoratoare".

Candidatul Frantei

In acelasi timp cu Adina Valean a fost audiat in Comisia pentru Piata Interna si Protectia Consumatorilor si Comisia pentru Industrie, Cercetare si Energiesi Thierry Breton (Franta), comisar desemnat pentru Piata Interna.

Audierea va fi urmata de declaratii de presa ale presedintelui Comisiei pentru Piata Interna, Petra de Sutter, si presedintelui interimar al Comisiei pentru Industrie, Cercetare si Energie, Zdzislaw Krasnodebski.

Valean a trecut lejer de JURI si audierea din Parlamentul de la Bucuresti

Adina Valean, europarlamentarul propus de Guvernul Orban pentru functia de comisar european din partea Romaniei, a trecut marti de Comisia JURI, dupa o discutie de un minut.

In JURI, au fost 21 de voturi pentru candidatura Adinei Valean si 0 impotriva, potrivit surselor Ziare.com.

Tot marti, Adina Valean a fost avizata de Parlamentul de la Bucuresti, dupa audierea sa in comisiile pentru Afaceri europene reunite.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cum au acaparat trei personaje întreaga scenă politică dintr-un mare oraș, făcând PSD-ul irelevant în fostul său fief electoral
Cum au acaparat trei personaje întreaga scenă politică dintr-un mare oraș, făcând PSD-ul irelevant în fostul său fief electoral
Traseismul politic nu este nicidecum o noutate pe scena din România, iar pregătirea alegerilor din 2024 nu face excepție. Situația de la PNL Timiș sau altele din țară sunt amplu dezbătute,...
Kelemen Hunor, ironizează listele comune ale coaliției: ”Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga”
Kelemen Hunor, ironizează listele comune ale coaliției: ”Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit marţi, 27 februarie, despre decizia coaliţiei PSD-PNL de a merge pe listă comună la alegerile europarlamentare. Kelemen Hunor a declarat, la Prima...
#Adina Valean audiata Parlament European , #comisar european